Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde Ara Sınav Yönteminde Adalet İstiyoruz !!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığı tarafına Fahrettin Karabaş bu kampanyayı başlattı

Hacettepe Eczacılık Fakültesi Eczacılık Fakültesi dekanlığının ve ana bilim dallarının bir çoğunun almış oldukları karara göre onlıne sınavlarımızda kamera açma zorunluluğu ve sınav sorularının geri dönüşsüz olması kararına karşı çıkıyor, benzer kararlar alan ve daha sonra öğrencilerinin tepkileri üzerine gündem olmuş ve kararlarından vazgeçen diğer üniversiteleri örnek gösterip bu yoldan dönmelerini talep ediyoruz.

“Üniversiteler çevrimiçi (online) sınavlarda öğrencilerin kopya çekmesini engellemek isterken hem mahremiyeti hem de Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ihlal ediyor. Üniversiteler öğrencilere ikinci bir kamera ya da eklenti gibi farklı dayatmalar uyguluyor. Kaydedilen verilerin nerede saklandığı açıklanmıyor. Veriler eğer yurtdışındaki bir sunucuda tutulacaksa öğrencinin açık rızası alınmalı.”

Gördüğünüz üzere arkadaşlar kamera açma zorunluluğu bir hak ihlalidir! Aynı şey  sınavlarda geri dönüşsüz soru uygulamasında da mevcuttur. Yani siz bir soruyu gördüğünüz zaman ya o soruyu çözeceksiniz ya da boş geçeceksiniz daha sonra o soruya bakma hakkınız yok ! Böyle akıl ve mantık dışı bir uygulamaya girişilmesinin öğrencinin hakkının yenmesinden başka bir şey olmadığını ve bu karardan geri dönülmesi gerektiğini düşünüyorsanız Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri olarak başlattığımız bu kampanyaya destek verin !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.