Petition Closed

2012-2016 su ürünleri sirküleri korumacı bir sirküler olsun!

20 Haziran 2012 günü Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yönetiminde bir araya gelen balıkçılar, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, bürokratlar ve STK temsilcileri 1 Eylül 2012 tarihinde yürürlüğe girecek ve 31 Ağustos 2016 tarihine kadar yürürlükte kalacak olan 3 No’lu Tebliğ'e ilişkin görüş ve önerilerini sundular.

2012-2016 yılları arasında, yani dört yıllığına geçerli olacak ve balıkçıların avlanmalarını ve bu avların satışını düzenleyecek 3 No'lu Tebliğ henüz yayınlanmadı. Genel Müdürlük halen üzerinde çalışıyor.

3 No'lu Tebliğ'i korumacı kurgulamasını beklediğimiz Genel Müdürlük yetkililerinin bu çalışma süresi boyunca çeşitli çıkar gruplarının talep ve baskılarına maruz kalmaları, getirilmesi beklenen kota, yasak ve kısıtlamalar bağlamında eleştirilmeleri kanaatimizce kaçınılmazdır.

Oysa, bereket onu korumayı bilenlerin mirasıdır çocuklarına!

İmza kampanyamızın amacı kurulduğundan bu yana takdirle takip ettiğimiz Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yetkililerine korumacı bağlamda alacakları kararları destekleyeceğimizi hatırlatmak ve yokoluşun eşiğindeki denizlerimize bereketini iade etmenin çocuklarımıza borcumuz olduğunu 3 No'lu Tebliğ yayınından önce son bir kez daha ifade etmektir.

This petition was delivered to:
  • Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü
    Genel Müdür Vekili Durali Koçak
  • Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü
    Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz
  • BİMER
    Başbakanlık

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar started this petition with a single signature, and now has 564 supporters. Start a petition today to change something you care about.