Kampanya Kapatıldı

Gazi Üniversitesi Bölünemez!

Bu kampanya 36.745 destekçi ulaştı

Gündemdeki haberler, derin bir mazisi olan ve Türkiye'nin gözde üniversitelerinden olan Gazi Üniversitesi'nin bazı fakültelerinin bir düzenlemeyle yeni açılacak Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne devredileceğine dair işaretler içermektedir.

Bilindiği gibi bir üniversiteyi üniversite yapan mazisi ve markalaşmış ismidir. Binlerce öğrenci üniversite tercihini yaparken bu hususu göz önünde bulundurmuştur. Bu düzenleme öğrencilerin emeklerine yapılan bir saygısızlıktır.

Türkiye'nin en iyi 6. üniversitesi olmaya hak kazanan, Türkiye'de en çok kişiye eğitim veren ikinci üniversite konumunda olan, birçok bilim adamı, siyasetçi, yazar, sanatçı yetiştiren ve yetiştirmeye devam eden üniversitemizin Hukuk, Tıp, Diş Hekimligi, Eczacılık, Mühendislik ve Mimarlık fakültelerinin Gazi Üniversitesi bünyesinden ayrılması kesinlikle kabul edilemez.

Logosunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını barındıran üniversitemizin Türkiye'de çok iyi sıralamalarda olan ve bilim üreten fakültelerinden Gazi isminin silinmesine Gazi'nin öğrencileri olarak karşıyız ve her zaman karşı olacağız.

Bugün Fatih Kargılı imzanı bekliyor!

Fatih Kargılı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gazi Üniversitesi Bölünemez!». Fatih Kargılı ve imza atan diğer 36.744 kişiye katıl.