FLIXBUS MAĞDURİYETİMİZİ GİDERSİN! 3 GENÇ KIZI ALMANYA'DA BIRAKIP GİTTİLER!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhaba! LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN! FLIXBUS BİZ 3 KIZ ÖĞRENCİYİ NASIL YOL ORTASINDA BIRAKTI ÖĞRENİN. Ve YALVARIYORUM SİZE GURBETÇİ TÜRK ÖĞRENCİLERE YARDIM EDİN.

Biz 3 kız öğrenci Polonya'da 6 aylığına okumaya geldik. 24 aralık günü İtalya'yı gezmek için yola çıktık. Yanımıza yolda yiyebileceğimiz kuru bozulmayan gıdalar aldık. Euro-Tl kurundan ötürü yiyeceğe hiç para harcamadık.

Sadece, paramızı yanımızda ailelerimizin gönderdiği ufak miktar parayı akrabalarımıza, ailelerimize ve arkadaşlarımıza ufak tefek hediye almaya harcadık. HOSTELLERDE KALMADIK. HEP OTOBÜSLERDE TREN İSTASYONLARINDA BİRBİRİMİZE SARILA SARILA UYUDUK VE ÇANTALARIMIZA HİÇBİR ŞEY OLMADI!!! HEP SAHİP ÇIKTIK BİRBİRİMİZE.

28 ARALIK AKŞAMI Polonya'ya geri dönmek için Almanya'ya giriş yaptığımız şehir olan Nürnberg'den Frankfurt'a gitmek için bindiğimiz otobüsten (her yolcu gibi) zorla indirildik. İngilizce olarak "30 minute break" (30 dakika mola) DEDİLER!!! Otobüste kalmak istediğimizi uyuyacağımızı bildirdik. Ara durağı olan "Würzburg" şehrine (saat 16.30da) varan otobüsten şoför tarafından zorla indirildik. (şoförü veya görevlisi yetkisini bilmiyorum) Almanca bağırarak kapıyı işaret etti. Bir yolcu kadın "nerede bekleyeceğiz 30 dakika? " diye sorunca MC DONALDS var orada bekleyin DEDİ!!! Bizi apar topar çıkardıkları için EŞYALARIMIZI ALAMADIK!!! ÇANTALARIMIZ ARACIN İÇİNDE KALDI!!! Son durağımız aynı araçla FRANKFURT idi.

30 dakika geçmeden 20 dakika sonrasında biz otobüs durağına geldik ve OTOBÜSÜMÜZ YOKTU!!! Flixbus firmasının uygulamasına baktığımda otobüs bizim gideceğimiz yöne doğru hareket ediyordu. Akşam üstü saat 17.00 da havanın karanlığı ve Almanya'nın soğuğu ortasında NE YAPACAĞIMIZI BİLEMEDEN VALİZLERİMİZ OLMADAN 3 KIZ BİR BAŞIMIZA KALDIK!!!!

Hemen başka bir flixbus şoförü ile konuştuk bizimle dalga geçtiler. "Hiçbir şoförün McDonalds ta kalabilirsiniz demeyeceğini " söylediler.

İŞİN ÖZÜ BİZİM BAGAJLARIMIZ YOK!!! VE DEFALARCA FLİXBUS FİRMASINA MAİL ATMAMIZA, DEFALARCA FİRMAYI ALMANYA'DAN ARATMAMIZA RAĞMEN HİÇBİR ŞEKİLDE YARDIMCI OLMUYORLAR!!!!

BİZE ÖNCE BİR ŞEY BULDUKLARINA DAİR BİR BİLGİLENDİRME MESAJI GELDİ! DAHA SONRA BİR ŞEY BULAMADIK YAZAN BİR MESAJ GELDİ!

ELİMİZDE BİR SÜRÜ KANIT RESİMLER, YAZIŞMALAR, FOTOĞRAFLAR VE VİDEOLAR VAR.. Buna rağmen 3 haftadır hiçbir bilgi alamıyoruz eşyalarımız hakkında.

Kimse yanımızda durmuyor, Size yalvarıyorum sesimiz olun. Valizlerimiz içinde tek olan şey hediyelikler değildi. Bir arkadaşımın telefonu, diğerinin numaralı gözlüğü kaldı. Bununla beraber bir sürü kıyafetimiz ve ANILARIMIZ GİTTİ...

Size yalvarıyorum gurbette okuyan TÜRK ÖĞRENCİLERİN, BİZİM sesimiz olun...

BİZ SAHİPSİZ DEĞİLİZ. BİZE HALKIMIZ, DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKSIN...