Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 6.063 destekçi ile değişim yarattı!

Fotoğraftaki kuzu Murat Yonca, kendisi 15 yaşında İstanbul Esenyurt'ta yaşıyor, Esenyurt'ta bir lastikçide çalışıyor yaz aylarında. Ancak bu kış, getirilen yeni sistemle okul tayini Adalar Belediyesi'nde bir okula çıkınca doğal olarak okula gidemez oldu. Mahallesi civarındaki okullar da yoğunluktan onu kabul etmedi, durduk yere okuldan çıktı. Patronu ve ailesi onu bir okula yerleştirmek için elinden geleni yapsa da, nafile.

Bu çocuğun durumunun bir an önce Esenyurt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ele alınması ve evine yakın bir okula nakil yapılması gerek. Murat'ın sesinin duyulması için kampanyayı imzalayın, paylaşın ve daha çok kişinin katılmasını sağlayın. Tanıdığınız haberci, gazeteci varsa ulaştırın lütfen. Yazık, sistem yüzünden kardeşleri okurken o çalışmaya devam ediyor.

Kim bilir Murat gibi, yaşadığı yerden bambaşka bir ilçede okula gtmeye zorlanan, gidemediği için okulu bırakıp işe giren kaç öğrenci var?

Evet, eğitim sisteminde yaşanan bunun gibi nice durum olabilir, sesimizi Murat için yükseltelim, başka aileleri yardım talep etmek için yüreklendirelim!

Duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler!

Bugün Idil imzanı bekliyor!

Idil Ozkarakaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Esenyurt'ta oturan çocuk Heybeliada'da okula nasıl gitsin? #HaydiMuratOkula de, harekete geç @mebgov». Idil ve imza atan diğer 6.062 kişiye katıl.