Kampanya Kapatıldı

Eğirdir Tarihi Tren Garı’nı Betonlaştırma Projelerine Dur Deyin!

Bu kampanya 1.468 destekçiye ulaştı

Son günlerde Eğirdir Tarihi Tren Garı’nın hangi projeye dahil edileceğinin tartışılması Eğirdir Halkını rahatsız etmektedir. Anılarıyla ve tüm tarihsel mirası ile Tarihi Eğirdir Garının gar olma özelliği ile korunması gerektiği konusundaki düşüncelerimiz tazeliğini koruyor. Binlerce metrekarelik bir alanın söz konusu olduğu Eğirdir Tren Garı üzerinde pek çok konu işlendi: kongre vadisi olması, sanat merkezi olması ve son olarak üniversite yerleşkesi olması… Tartışılan bu projelerin hepsi uzun vadede bu alanın betonlaşmasına neden olabilecek projelerdir. Eğirdir’in nadir kent içi yeşil alanlarından biri olan bu alanın betonlaşması hem ekolojik dengenin bozulmasına hem de tren garının sahip olduğu güzergahın harap edilmesine yol açacaktır. Tarihi Tren Garının kendine has özellikleri ile işlevli hale getirilecek projeler kapsamına alınmasını yıllardır dile getiriyoruz. Eğirdir Tren Garı konusundaki düşüncelerimiz değişmedi: buranın tren garı olarak kendi özelliklerini korumasını hala savunuyoruz. Eğirdir Tarihi Tren Garı, Tarihi Demirköprü ve yol hattının çevresinin çeşitli projeler adı altında betonlaşmasına karşı çıkıyoruz. Tarihi Eğirdir Garının ve tren yolunun ulaşım hizmeti vermek üzere restore edilerek aktif hale getirilmesini istiyoruz.

Eğirdir Halkı

Bugün Eğirdir imzanı bekliyor!

Eğirdir İnisiyatifi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eğirdir Tarihi Tren Garı’nı Betonlaştırma Projelerine Dur Deyin». Eğirdir ve imza atan diğer 1.467 kişiye katıl.