Kampanya Kapatıldı

Dexcom ve sensörleri ücretsiz verilsin!

Bu kampanya 32 destekçiye ulaştı

Özellikle tip 1 diyabetikler için sürekli şeker ölçümü bir lüks değil, ihtiyaçtır. Tip 2'nin aksine genellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde başladığını göz önünde bulundurarak, kimse bu hastalığa ihtiyatsızlıktan veya sağlıksız beslenme, kötü yaşam tarzı (hareketsizlik, sigara veya madde kullanımı vb.) gibi sebeplerden dolayı yakalanmıyor. Bundan dolayı anlık değişen şeker düzeyleri parmağınızdan aldığınız kanla günde belli saatlerde ölçüp takip edilebilecek bir şey değildir. Dexcom ise 5 saniyede bir deri altına yerleştirilen sensörüyle ölçüm yaparak glikoz düzeyi gidişatını grafiksel olarak göstermektedir. Bu hastanın sadece yaşam kalitesi için değil, sağlığı için de gerekli bir ihtiyaçtır. Fiyatı hiç de ucuz olmayan bu cihazın ücreti insülin pompası ve sensörlerin maliyetiyle çok pahalı olmaktadır. Her ay silikon set ve sensör alması gereken hastaların maddi durumu buna elvermeyebilir. Sağlığa erişim lüks olmamalıdır. Ben veya yakınlarım şeker hastası değiliz demeyin her yaşta aramıza katılabilirsiniz özellikle ergenlik çağında ve öncesindeki çocuklarınız daha da büyük bir risk altında. Anlayışınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler :)

Bugün Buket imzanı bekliyor!

Buket Erol bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dexcom ve sensörleri ücretsiz verilsin!». Buket ve imza atan diğer 31 kişiye katıl.