0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

DOĞAL KAYNAKLARIN İSRAF EDİLMESİ VE ARTAN KARBON SALINIMLARI TÜM DÜNYA ve ÜLKEMİZ İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT

• Enerji ihtiyacının fosil yakıtlardan elde edilerek karşılanması, oluşan karbon salınımları sebebiyle sürdürülebilir bir çevre dengesi için en büyük tehdit. Milyonlarca yılda oluşan denge hızla bozuluyor ve geri dönüşü imkansız noktalara sürükleniyor.
  • Yenilenebilir enerji kaynakları ise, her ne kadar gelecek için ümit verse de kısa vadede dünya üzerinde artan enerji ihtiyacını karşılayamamakta. Nükleer enerji ise riskler barındırmakta.
  • Kısa vadede tek, en etkili, en hızlı ve en zararsız çözüm, enerji kullanım miktarlarını düşürmek ve enerji tüketimlerini azaltmak.

ÜLKE OLARAK ENERJİ İHTİYACIMIZIN 75%'ini İTHAL EDİYORUZ

• Dışa bağımlılık nedeniyle milli güvenlik açısından da ısı yalıtımı ve sunduğu enerji tasarrufu ülkenin birincil konularından bir olmalı. Enerji tüketimimizin 37%’sini konutlarda kullanıyoruz.
  • Konutlarda tüketilen enerjinin 70%’inden fazlası, ısıtma ve soğutma amaçlı. 2017’de enerji ithalatı için 37 milyar dolar harcadık.

İTHAL ETTİĞİMİZ ENERJİNİN 13 MİLYAR DOLARINI KONUTLARDA KULLANIYORUZ.

• Türkiye’de yaklaşık 21 milyon konutun 16 milyona yakınında ısı yalıtımı yok. Dış cepheye uygulanacak, daha kalın ısı yalıtım levhası içeren mantolama sistemi ile ortalama 50% oranında enerji ve yakıttan tasarruf sağlanabilir.
  • Mantolama maliyetinin yaklaşık 20%’si Isı Yalıtım Levhası, 30%’u diğer komponentler ve 50%’si de uygulama ve şantiye gideridir. Isı Yalıtım Levhası kalınlığını 2 kat  artırmak, mantolama maliyetini sadece 20% etkilerken enerji tasarruf miktarını ise 2 kat (100%) artırmak anlamına gelir.
  • Mantolamanın kalbinde yer alan ısı yalıtım levhasının daha kalın olması, enerji tasarrufunu etkileyen en önemli etkendir.

2 KAT DAHA KALIN MANTOLAMA YAPTIRMAK, ENERJİ TASARRUFUNUZU 2 KAT DAHA ARTIRIR.

• Türk Standartları Enstitüsü’nün mevcut yönetmeliğinde yer alan TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı’ndaki sınır kalınlık değerleri ilgili şehirde uygulanması gereken minimum ısı yalıtım kalınlığı değerleridir. Bize bu kalınlık değerinin altında yapılan ısı yalıtımının kayda değer bir fayda sağlamayacağını söyler. Ancak daha çok enerji tasarrufu yapabilmemiz için ne kalınlıkta ısı yalıtım levhası kullanmamız gerektiğini söylemez.
  • Çünkü ne kadar kalın ısı yalıtım levhası, o kadar fazla enerji tasarrufu demektir. Bu sebeple biz tüketicilerin yaptırdığımız mantolama sistemlerinde mümkün olan en yüksek kalınlıkta ısı yalıtım levhasını kullanmamız gerekmektedir.

MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK KALINLIKTA MANTOLAMA YAPTIRIN.

• Enerji Kimlik Belgesi’ne 587 gün kala Enerji Tasarrufu konusunda Türkiye’nin nabzını tutmak ve Isı Yalıtım Kalınlıkları’na dikkat çekmek amacıyla, sosyal sorumluluk projemiz “ISI YALITIMI, ÜLKE KAZANIMI" kapsamında motosikletimle Türkiye turuna çıkıyorum.

@muduryollarda SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN TURUMUZU TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

Change.org’da yer alan "Daha YEŞİL BİR DÜNYA ve daha fazla ENERJİ TASARRUFU için, DAHA KALIN MANTOLAMA yaptıralım" kampanyamıza destek olun...........

HEM ÇEVREMİZ, HEM CEBİMİZ, HEM ÜLKEMİZ KAZANSIN.....

Bugün Özgür Kaan imzanı bekliyor!

Özgür Kaan Alioğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Daha YEŞİL BİR DÜNYA ve daha fazla ENERJİ TASARRUFU için, daha KALIN MANTOLAMA yaptıralım.». Özgür Kaan ve imza atan diğer 491 kişiye katıl.