Polislik ve TSK alımlarında renk körlüğünün kaldırılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhaba, Askerlik ve Polislik Ön sağlık mülakatlarında Muayne sırasında gösterilen Renk körlüğü testi kitabındaki rakamları okuyamadığımız için çoğu kişi boş yere eleniyor kusurlu kişilerin geçtiği mülakatı renk körü olan birisi geçemiyor Renk Körü demek her tarafı siyah beyaz görmek değildir. Bizler tüm renkleri seçebiliyoruz mavi,sarı,yeşil,kırmızı,siyah vs... fakat o kitaptaki rakamları okuyamıyoruz bunun abartılacak ne yanı var ? sosyal hayatta hiç bir sorun teşkil etmiyor. Ne kadar saçma birşey ise Renk Körü olduğunuz zaman Ön Sağlıktan eleniyorsunuz bu şartın kalkması gerekiyor Çok şükür sağlığı yerinde olan kişi bu sebep yüzünden eleniyor insanların hayalleri çöp oluyor biraz araştırma yaparsanız size çok saçma birşey olduğunu göreceksiniz Renk Körü demek siyah beyaz görmek demektir ama her rengi seçebilen bir insan o kitaptaki sayıları okuyamayınca renk körü teşhisi konuyor gereken yerlere bildirirsek bunu kaldıracaklarına eminim Ehliyet alırkende bu şart vardı sonradan kaldırdılar Renk körlüğünün iki çeşidi vardır kısmi renk körlüğü ve tam renk körlüğü tam renk körleri olanlar renkleri seçemez ama kısmi renk körleri bütün renkleri seçebiliyor sadece testte olduğu gibi karışık verilen renklerin içindeki sayıyı okuyamıyor, seçemiyor ama normal hayatta bütün renkleri görebiliyor bu durumun hiç bi engel teşkil etmemesine rağmen hayallerimizin elimizden alınması hiç adil değil Devlet büyüklerimizden gerekli araştırmaların yaptırılmasını ve bu duruma bi çözüm getirilmesini istiyoruz bizde bu vatanın evlatlarıysak bizimde hayallerimize ulaşma hakkımız  var böyle basit bir nedenden engel teşkil etmeyecek bir nedenden dolayı hayallerimizden vazgeçemeyiz devlet büyüklerimizin bu durumu masaya yatırmasını istiyoruz

saygılarımızla,

Bugün Emre imzanı bekliyor!

Emre Çevik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı: Polislik ve TSK alımlarında renk körlüğünün kaldırılması». Emre ve imza atan diğer 353 kişiye katıl.