Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 94 destekçi ulaştı

Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam konusunda kampanya başlatmış ve bu kampanyanın büyümesi için her türlü çabayı sarf ederken, ne hazindir ki 108000 Güzellik Merkezi olmayacak yaptırımlarla kapatılmayla karşı karşıya bırakılmaktadır.

Vatandaşlarımızı,  Lazer Epilasyon uygulamalarının bu merkezlerde yapılmasından dolayı oluşabilecek komplikasyonlardan korumak adına Lazer Epilasyon işleminin estetisyenlerden alınıp Dermatolog Hekimlere yaptırılmak istenmesi pratikte uygulanması mümkün olmayan bir uygulamadır. Dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinde de böyle bir uygulama yoktur. Hiçbir dermatolog hekim Lazer Epilasyon yapmaz!

Gerekli şartları sağlasa dahi hiçbir hekim artık Güzellik Polikliniği açamamaktadır. Böylelikle ruhsat satışı devreye girmiş ve bu konuda bir rant pazarı oluşmuştur. Hekimler komisyoncularla Güzellik Merkezinden dönme Poliklinik Ruhsatı pazarlığına zorlanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı en son 14 yıl önce kısıtlı bir zaman diliminde verdiği Medikal Estetik Hekimi sertifikalarını bugün Güzellik Polikliniği Mesul Müdürlüğü için şart koşmaktadır. Yıllar önceki sertifikaların son yıllarda bir hekim olarak kendini Medikal Estetik  alanında yetiştiren hekimlerimizden istenmesinin manası nedir? Sertifika sahibi hekim bulmakta zorlandıkları ve hatta bulamadıkları için Güzellik Merkezinden Güzellik Polikliniğine dönüşen merkezlerin birçoğu da kapanma tehlikesi ile karşı karşıyadır!

Sağlık Bakanlığımızın vatandaşımızı korumaya almak istemesi kadar doğal üstelik hukuki ve sosyal bir sorumluluk yoktur kuşkusuz ancak bunun yolu kapatmak,  yasaklamak değil; eğitmek ve denetlemek olmalıdır.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1) Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Estetisyenlik kursları açılmalı, bu kurslarda  IPL eğitimleri de verilmeli ve bu kurslardan mezun olanların sınavları yine bu bakanlıklar tarafından yapılarak Estetisyenlik Mesleği Standartları oluşturularak estetisyenlere lazer epilasyon uygulama yetkisi verilmelidir.

2)İşletme Sahibi Hekim olmak şartı ve Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen gerekli altyapı koşullarını oluşturmak suretiyle Güzellik Polikliniği açmak isteyen girişimci hekimlere bu ruhsat verilmeli , bu merkezlerde tam zamanlı hekim çalışma zorunluluğu getirilmeli, cerrahi müdahaleler haricindeki Medikal Estetik Uygulamalar ve lazer Epilasyon uygulamalar için yetkilendirilmelidir.

3) İPL uygulamaları yapacak olan ve sertifikalı estetisyenlerle çalışacak merkezler kuaför meslek grubundan farklılaşarak Güzellik Salonu statüsünden Güzellik Merkezi statüsüne geçirilmelidir.

UNUTULMAMALIDIR! DE FACTO DURUM ŞUDUR Kİ GÜZELLİK MERKEZI SAYISI LTD. VE A.Ş OLANLARLA BİRLİKTE 110.000DEN FAZLADIR. TÜM BU MERKEZLERDE LAZER EPİLASYON HALİHAZIRDA YAPILMAKTADIR VE SEKTÖRDE İSTİHDAM EDİLEN İNSAN SAYISI 1000.000 CİVARIDIR. YASAKLAMAK, KAPATMAK, HAPSE ATMAK SON ONBEŞ YILDA BAŞ DÖNDÜREN HIZLA DEĞİŞEN TÜRKİYE'YE YAKIŞAN BİR ÇÖZÜM DEĞİLDİR, OLAMAZ!

Bugün İbrahim Fatih imzanı bekliyor!

İbrahim Fatih Danışmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı: 108000 Güzellik Merkezi 1000000 çalışan... Ülkemizi seviyoruz! Hizmetimize engel olmayın!». İbrahim Fatih ve imza atan diğer 93 kişiye katıl.