Caferiye TOKİ Konutları Ortaköy'lülerindir

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapılan Melen Barajı kapsamında beldemiz Ortaköy Kasım 2014 tarihinde boşaltıldı. Belde belediyesi olan Ortaköy Belediyesinin tüm varlıkları Kocaali Belediyesine devredildi. Belde boşaltılmadan önce belde sakinleri tarafından bir dernek kuruldu ve bu dernek üzerinden haklar aranıldı. Barajdan dolayı köyleri boşaltılan başta Ortaköy ve çevre köy sakinleri için TOKİ ile yapılan protokol ile Kocaali ilçesi Caferiye köyünde konutlar yapıldı. Ancak Kasım 2017 tarihinde daha konutlar bitmeden   Kocaali Belediyesi önceden duyurmadan planlama dışı hak sahiplerine konut dağıtımı için kura çekileceğini birkaç gün önceden duyurdu. Hemen ardında yine önceden planlamadan sözleşme yapılacağını duyurdu. 15 gün içerinde meydana gelen bu haksız işlemler nedeniyle konut hak sahipleri mağdur olmaktadır. Hazırlıksız yakalanan hak sahipleri sözleşme yapamazsa haklarının kaybedileceği ve hakları olan dairelerin başkalarına satılacağı bildirildi.

Proje ihale edilirken oluşturulan takvim hakkında hiçbir hak sahibi bilgilendirilmedi. Ayrıca 448 adet olarak başvuruları alınan konutların bitmemesine rağmen aceleyle eksik sayıda kurası çekildi. Hak sahiplerinin karşılaştığı sürprizler bunlardan ibaret olmayıp daire fiyatlarınında başvuru esnasında bildirilen fiyatlardan 15-20 bin daha fazla olması idi. TOKİ ile yapılan telefon görüşmelerinde tüm yetki Kocaali Belediyesi olarak ve tüm planlamalar belediye tarafından yapıldığı, muhatabın belediye olduğu söylenmekte. Kocaali Belediyesi Ortaköy üzerinde hiçbir hak sahipliliği olmadığı halde Ortaköy sakinlerine ve derneğe danışmadan kendi kendine kararlar almaktadır. Konutlarda kiralanamaz ve satılamaz grubunda yer alan Alt Gelir Grubuna dahil edilmiş.

TALEPLER

1. Sözleşmeler daireler bitip teslim alındığında olmalı
  2. Daire fiyatları başvuru esnasında duyurulan fiyatlara geri çekilmeli ve daireler bitmiş olarak teslim edilmeli
  3. Başvuru yapan tüm hak sahiplerinin daireleri belirtilen tarihte eksiksiz teslim edilmeli
  4. Konutlar Alt Gelir Grubundan çıkarılmalı

Kampanyada yaşanan geçici sorun nedeniyle geçici olarak Burada devam etti. Sorun giderildi. Ama iki tarafa da imza atılabilir

Not: Destek için dünya üzerinde herkes imzalayabilir

Bugün Ortaköy Sevenler Derneği imzanı bekliyor!

Ortaköy Sevenler Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Caferiye TOKİ Konutları Ortaköy'lülerindir». Ortaköy Sevenler Derneği ve imza atan diğer 180 kişiye katıl.