Doğrulanmış başarı

Batman'da kötü şartlarda esir tutulan hayvanlar özgürlüklerine kavuşşsun

Bu kampanya 584 destekçi ile değişim yarattı!

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI BATMAN  ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE

ŞİKAYET KONUSU: Batman ilinde bulunan dört mevsim bahar isimli piknik / mesire alanında kötü şartlarda esir tutulan hayvanlar hakkında.

SUÇ TARİHİ: 20.07.2016

Derneğimize gelen bir ihbar ile Batman ilinde hizmet vermekte olan Dört mevsim bahar isimli mesire / piknik  alanında bir hayvanat bahçesi bulunduğu ve burada hayvanların çok kötü şartlarda yaşamak zorunda oldukları bildirilmiştir.

Yapılan çalışmalarda bahse konu mesire alanında bulunan hayvanların durumları tespit edilmiş bir çoğunun hasta ve bakımsız olduğu önlerinde yiyecek ve su bulunmadığı bu hayvanlarla ilgilenmesi için 15 yaşında bir çocuğun görevlendirildiği tespit edilmiştir.

Kafeslerin pislik içinde olduğu gözlemlenmiş fotoğraflanmıştır.

Ziyaretçilerin özellikle bu hayvanat bahçesince bulunan maymunlara sigara verdikleri tespit edilmiş şahıslar uyarılmıştır

Bu görüntüleri gören ve bu hayvanat bahçesinin durumunu öğrenen tüm vicdan sahibi insanlarda olduğu gibi bizim ruhumuzda da derin bir yara açmıştır. Biz bir hayvan sever ve hayvan hakkı savunucusuyuz.

Bu hayvanat bahçesinde yaşamaya çalışan hayvanların her biri birer “can”dır. Tıpkı biz insanlar gibi doğuştan yaşam ve iyi yaşama hakkına sahip varlıklardır. Unutulmaması gereken ise Dört Mevsim bahar isimli mesire/piknik alanının uyguladığı yöntem ile hayvanları esir tutması ve bakımlarını gerektiği gibi sağlamaması 5199 sayılı kanunun ilgili maddelerince cezalandırılması gereken bir uygulamadır.

TALEBİMİZ: Dört mevsim bahar isimli piknik/mesire alanının varsa hayvanat bahçesi işletme ruhsatının iptal edilmesi, burada bulunan hayvanların orman ve su işleri bakanlığınca el konularak doğal yaşama salınmasın konusunda adaptasyon sürecinin işletilerek bu hayvanların tekrar doğaya salınması. Bahse konu mesire/piknik alanına gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını derneğimize bilgi verilmesini arz talep ederiz.

BİLGİ ve GEREĞİ İÇİN DAĞITIM: Başbakanlık BİMER, Başbakanlık Teftiş Kurulu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Orman Su İşleri Bakanlığı, AK PARTİ Genel Merkezi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Batman  Valiliği, Batman Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı, Batman  Kaymakamlığı, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Basın Kuruluşları

Bugün Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma imzanı bekliyor!

Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Batman'da kötü şartlarda esir tutulan hayvanlar özgürlüklerine kavuşşsun». Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma ve imza atan diğer 583 kişiye katıl.