Petition Closed

Büyük Ankara Sirkindeki Hayvanlı Bölümler Gösterimden Kaldırılsın

Ankara Büyükşehir Belediye’sinden Büyük Ankara Sirki'ndeki gösterilerde hayvanlı bölümlerin kaldırılmasını talep ediyorum.

Ankara’da ASKİ Spor Salonu’nda gösterimde olan Büyük Ankara Sirki’ndeki hayvanları kurtarmak bizim elimizde. Fakat zaman daralıyor, sirk bitmeden elimizden geleni yapmalı, hayvanlı gösterilerin kaldırılmasını sağlamalıyız. Çünkü sirklerde gösteri amaçlı “eğitilen” hayvanların nasıl işkence dolu günler geçirdiği, o şirin mi şirin numaraları eğlenerek değil acı çekme korkusuyla yaptıkları artık bilinen bir gerçek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne konuya duyulan hassasiyeti göstermek için tüm hayvan severlerin destek vermesini ve hayvanlı bölümlerin gösteriden çıkartılması için belediyenin gerekeni yapmasını bekliyorum.

Sirke giden izleyiciler, “Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak için getirdiğimiz sirkte hayvanlar adeta kaçacak delik arıyorlar, kaplanların sırtlarındaki kırbaç izleri salonda çok uzaktan bile görülüyor. Bu hayvanlara o hareketleri işkenceyle öğrettikleri o kadar belli ki…” sözleriyle hayvanların durumunu anlatıyor. Üstelik aynı sirkte geçen yıl ayılar yanarak can vermişti!

Gerek eğlence gerekse çocuklara hayvan sevgisi aşılama amaçlı gidilen sirkler aslında doğal ortamından ayrılan hayvanların işkence gördüğü birer hapishane ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Büyük Ankara Sirki'nde de sirk hayvanları, dayak, işkence ve korku yoluyla eğitiliyorlar.

Bu nedenle şehrimizde 16 Aralık'a kadar gösterimde olan Büyük Ankara Sirkinde sahneye çıkartılan kaplan, at ve köpeklerin şovlarının iptal edilip derhal rehabilitasyon merkezlerine gönderilmelerini ve oradan da doğal yaşam ortamlarına ulaştırılıp, özgürlüklerinin yeniden kazandırılmasını talep ediyoruz.

Bolivya, Yunanistan, İsveç, İrlanda, Finlandiya, Hindistan, Singapur, İngiltere ve daha pek çok ülke geçtiğimiz yıllarda hayvan severlerin sesine kulak verdi ve sirklerde hayvan kullanımını yasakladı. Başlattığım bu kampanya, Türkiye’nin de bu ülkeler arasına katılarak o renkli dünyanın arkasındaki işkencelere son vermesini sağlamak için önemli bir adım.

Yaşam hakkına saygı ve hayvan hakları konusunda duyarlı olan herkesi bu sirkleri boykot ve protesto etmeye davet ediyoruz. Hayvanlı sirklere gitmeyin, gidenleri uyarın ve Büyük Ankara Sirkinin hayvanlı kısımlarının gösterimden kaldırılması için lütfen bu imza kampanyasına katılarak destek verin!

This petition was delivered to:
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı
    İbrahim Melih Gökçek

Okan Akkın started this petition with a single signature, and now has 5,366 supporters. Start a petition today to change something you care about.