Aydın Büyükşehir Belediyesi barınak çalışanlarının vahşetine dur de!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Aydın büyükşehir belediyesi barinak çalışanları tarafından yaralı olarak barınağa getirilen sahipsiz bir at tedavi edilebilecekken hiçbir tedavi yapilmadan boğazı kesilerek öldürülmüş ve bunu ötenazi yaptık diyerek basina açıklama yapmışlardır. Bu kabul edilemez bir vahşettir.

Hayvanlarin korunmasina dair uygulama yonetmeliginin 21. Maddesinin e bendinde " Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde; kanunî istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa yakalanan ve alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığına önlenemez derecede tehdit vereceğine geçici bakımevi veteriner hekimince karar verilen hayvanların dışında hiçbir hayvan öldürülmez. Öldürme işleminde hayvanlara en az acı veren ve süratle ölümünü sağlayan yöntemler uygulanır." Açıklamasına yer verilmiştir.

Bu atın iyileşmesi mümkün değilse bile ilaç verilerek öldürülmesi gerekmekteydi. Kaldı ki iyileşip iyilesmeyecegi tetkiki yapılmamıştır. Ötenazi kelime olarak iyi ve acısız ölüm demektir. Aydın büyükşehir belediyesince yapılan bu vahşet ilk değil son da olmayacak. Bu nedenle aydin buyuksehir belediyesinde calisan barinak calisanlari, veteriner hekimi, barinak şefleri, veteriner isleri muduru, saglik isleri daire baskani ve bu vahsete sebep olan, izin veren, calisanlarinın kontrol ve denetimini ihmal eden tüm üst düzey yoneticiler hakkinda gerekli soruşturmanın yapılmasini talep ediyoruz!

Bugün burçin imzanı bekliyor!

burçin yükser bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aydın Büyükşehir Belediyesi barınak çalışanlarının vahşetine dur de!». burçin ve imza atan diğer 690 kişiye katıl.