Doğrulanmış başarı

kürtaja izin verilmeli

Bu kampanya 995 destekçi ile değişim yarattı!

Babanın izni olmadan devlet hastanesinde kürtaj yaptıramayan Kocaoğlu, bebeğini aldırmak ve daha iyi bir tedavi için İzmir'deki hastane odasından yardım talep etti. 2827 sayılı kanunun 5 ve 6. maddelerine göre 10 haftayı geçmeyen gebeliklerde annenin bekar ve reşit olması durumunda karar sadece annenin kendisine kalıyor, evli olması durumunda eş iznine tabi oluyor. Yani yasal olarak Ayşe'nin bebeğinin babası olan sevgilisinden izin almadan bu kürtajı yaptırma hakkı var.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde birlikte yaşadığı sevgilisinden ayrılma talebi sonrası pompalı tüfekle sol kolundan vurulan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, gözyaşları içinde tedavi gördüğü İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki odasından yardım talebinde bulundu. İlk eşinden iki çocuğu bulunan, sevgilisinden de 2 aylık hamile olan Kocaoğlu, karnındaki bebek nedeniyle enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini, enfeksiyona bağlı olarak da kolunun kesilme ihtimali olduğunu belirtti.

Tek kolla üç çocuğa bakamayacağını, hastanenin de babanın izni olmadan kürtaj yapmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Çocuğu aldırmak istiyorum. Bu çocuğu aldıramazsam benim peşimi bırakmaz. Doğurursam da tek elle bakamam. İki tane çocuğum var zaten" diye konuştu..

haber kaynağı:http://www.ahaber.com.tr/yasam/2015/02/24/ya-bebegini-feda-edecek-ya-kolunu

Bugün Zey imzanı bekliyor!

Zey Can bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ayşe Kocaoğlu'nun kürtajına izin verilmeli». Zey ve imza atan diğer 994 kişiye katıl.