Urgent! Terrassa Zona 2 ja!

Urgent! Terrassa Zona 2 ja!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 15.000!
Con 15.000 firmas, esta petición se convierte en una de las más firmadas en Change.org
Adrià Sierra Panadés ha iniciado esta petición dirigida a Autoritat del Transport Metropolità (ATM) y

Terrassa és la tercera ciutat de Catalunya i és la ciutat més perjudicada per la tarificació del transport públic; és zona 3 en els bitllets integrats de l’ATM i zona 4 al mapa de Rodalies de Renfe: una vergonya, una injustícia i una estafa.

Aquelles persones que anem a estudiar i treballar fora, igual que les que venen a Terrassa a fer-ho,  patim un greuge comparatiu que no ens mereixem per molts motius:

JUSTÍCIA: cal acabar amb aquest greuge històric!

  • Com s’explica que els trams de FGC Terrassa-Barcelona (S1) i Sabadell-Barcelona (S2) tinguin una longitud similar, de 33 quilòmetres cadascuna,  i que la nostra ciutat pagui zona 3 mentre Sabadell paga zona 2?
  • Té sentit que la tercera ciutat de Catalunya, amb 215.000 habitants, hagi d’estar a 2 zones de la universitat generalista més propera (UAB) quan, amb la zona 2, podríem fer el trajecte sense canviar de zona?
  • Té sentit que Terrassa, la segona ciutat universitària del país i amb una de les principals seus de la UPC, sigui zona 3 per als estudiants de Barcelona que s’hi desplacen diàriament?

EQUITAT: no pot ser que els terrassencs i les terrassenques paguem més!

  • Per què algú de Terrassa ha de pagar més que algú de Sabadell? Terrassa tenim una estació de Rodalies de Renfe menys que Sabadell, malgrat que fa anys que reivindiquem l’estació de Terrassa Can Boada. A més, paguem una zona més d’ATM i una zona més de Rodalies. Terrassa i Sabadell són les capitals del Vallès Occidental, i Terrassa és la ciutat més poblada de Catalunya fora de l’AMB. Aquest maltracte històric és totalment injustificat.
  • Per què algú de Les Fonts ha de pagar més que algú de Rubí? Les Fonts paga molt car tenir la seva estació al terme municipal de Terrassa, ja que per culpa d’això paga tres zones per a anar a Barcelona. La seva població, en canvi, va indistintament a Terrassa i a Rubí, i sovint viatja a Rubí amb cotxe per agafar el tren i anar a Barcelona al preu de dues zones.

SOSTENIBILITAT: cal fomentar l’accés al transport públic, no a la inversa!

  • La C-58 va col·lapsada i Barcelona i la seva àrea són un centre de contaminació brutal. El transport privat malmet el medi ambient, però enlloc de fomentar la mobilitat amb transport públic, s’hi posen barreres econòmiques.
  • La Carretera de Rubí (BP-1503) està col·lapsada a partir del seu pas cap a Les Fonts. L’abusiu peatge de l’autopista C-16 i les barreres tarifàries del transport públic causen una contínua processó de cotxes cap als polígons de Rubí i Sant Cugat, amb el soroll i la contaminació que això provoca.
  • Per si no fos poc, les deficients infraestructures de Rodalies tampoc ajuden a fomentar l’ús del transport públic i provoquen una sobre-concentració d’usuaris i usuàries als FGC. Mentrestant, el Ministeri de Foment continua mirant com s’acumulen les incidències i augmenten els compromisos pendents.

Les injustícies parlen per si soles. A més a més, aquest any ciutats com Sant Cugat o Cerdanyola han passat a pagar només una zona per anar a Barcelona. La nostra pregunta és: com s’explica que es canviïn les zones per unes poblacions i per d’altres no? Per què seguim sent ciutadans i ciutadanes de tercera?

Si modifiquen el mapa, per què no el poden modificar també per Terrassa? Ningú és conscient que afavoriríem molt més els desplaçaments dins de la nostra comarca i milloraria el trànsit de la C-58, solucionant dos problemes a la vegada? Amb la situació actual, les administracions poden dir que fomenten una mobilitat sostenible?

Volem que TERRASSA sigui ZONA 2 JA: per justícia, per acabar amb un greuge històric, per equitat i per potenciar el transport públic. No podem continuar així, cal que tots els responsables -Ajuntament, ATM, Govern i govern espanyol- ens escoltin i, per això,  només ens queda una via, un trajecte, una destinació: mobilitzar-nos per #TerrassaZona2!

En som molts. En som moltes. I en serem encara més!

Instagram: @terrassazona2   Twitter: @TerrassaZona2 

T-expresses, T-organitzes, eT-mobilitzes!

Plataforma Terrassa Zona 2

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 15.000!
Con 15.000 firmas, esta petición se convierte en una de las más firmadas en Change.org