Astım (J45) Kronik Hastalıktır. Kronik hastalıklar listesine eklenip idari izin verilmedir

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Covid19 salgını ülkemizde devam etmektedir. Buna bağlı olarak alınan önlemler yavaş yavaş kaldırılsa da birincil risk grubunda olan Astım (J45) hastaları 01.06.2020 tarihinden itibaren mesaiye geri dönüyor.

Salgının daha ilk günlerindeyken bu grup hastalar (astım (j45)) doğrudan tehdit altında olduğu için hemen karantina sürecine başlatılmış ve idari izinleri başlatılmıştı.

Ancak ülkemizde salgın tehlikesi hala devam etmekteyken alınan kararlar doğrultusunda tüm çalışanlar 2020/8 sayılı genelge de iş başı yapmaya çağrılmıştır. Bu genelgede (2020/8) ise Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığa sahip çalışanların idari izinlerinin devam etmesi kararı alınmıştır.

Ne yazık ki Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalıklar listesinde 24 saat önce bulunan Astım (J45) kaldırılmıştır. Bu hastalığa sahip ve birincil risk grubunda olan çalışanlar yarın iş başı yapmak zorundadır.

Bir an önce bu durumun düzeltilip, Astım (J45) kronik hastalıklar listesine alınmalı ve birincil risk altındaki bu grup salgından korunmaya devam ettirilmelidir.