ARNAVUTKÖY ŞEHİT ÇAVUŞ SELÇUK GÜRDAL YATILI BÖLGE ORTAOKULU KAPATILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhaba, sizlerden imza talep etmemin sebebi bir okulun kapanmasına engel olmak içindir. Okulun adı, İstanbul Arnavutköy Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu’dur.  Okul ‘Avrupa Birliği’ fonu ile yapılmış bir proje okuldur ve diğer örgün eğitim kurumlarından farklı olarak birtakım özel şartları taşıyan çocuklar okulda eğitim görmektedir. Ayrıca okul ortaokul olarak hizmet vermekte olup gerekli şartları taşıyor olması koşuluyla sadece 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerini kabul etmektedir.

Dolayısıyla;

1)Öğrencinin anne ve babasından biri veya her ikisi de vefat etmiş ise;

2)Öğrencinin anne ve babasından biri veya her ikisi de mahkûm ise;

3) Öğrencinin anne ve babasından biri veya her ikisi de kısıtlı, engelli veya yatalak ise;

4)Öğrencinin anne ve babası boşanmış ise;

bu durumları belgelendirebilmek koşuluyla okula kayıt kabul başvurusunda bulunulabiliyor.

İstanbul ilinde tek yatılı bölge ilköğretim okulu olan bu okul yeni gelen tercih listesinde Proje okulu kapsamında lise olarak görünmektedir. Bu okulun öğrencilerinin taşınacağı veya kalacakları uygun başka bir okul gösterilmemiştir. Bölgede bir başka yuva adres olarak gösterilmişse de bu yuvanın sayı sınırı olarak buradaki öğrencileri kabul etme şansı bulunmamaktadır.

Okulda eğitim görmekte olan çocuklar daha çok parçalanmış ailelerin çocuklarıdır. Anne veya babanın ikinci evliliği yapması sonucu üvey anne / üvey baba tarafından evde istenmeyen çocuklardan oluşmaktadırlar. Yine maddi anlamda imkanları olmayan ailelerden de çocuklarını buraya gönderenler bulunduğu bilinmektedir.

Bu okulun kapanması ve çocuklara başka bir imkan sağlanamaması, çocuklara istenmediği, mutsuz olduğu veya yeterli imkanların olmadığı yerlere dönmelerine, her türlü kötü alışkanlıklara ve tehlikelere karşı savunmasız ortamlarda kalmaları sonuçlarına yol açabilecektir. Ayrıca ergenlik döneminde bulunan veya ergenliğe giriş aşamasında olan bu çocukların yaşayacakları bu travma da gelecekte topluma geri kazanılması zor bireyler olma ihtimalini güçlendirecektir.

Sizlerden talebimiz ve beklentimiz bu okulun durumunun yeniden incelenmesi, karar vericilerin eğer görüşmedilerse bu okulda okuyan öğrenciler, velileri ve öğretmenlerle görüşmeleri ve bu okulda okumakta olan, ailevi olarak da dezavantajlı durumda olan öğrencilerin mağdur olmalarının önüne geçilmesi için kampanyayı imzalamanızdır.

İlgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Bugün Can imzanı bekliyor!

Can Akansu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ARNAVUTKÖY ŞEHİT ÇAVUŞ SELÇUK GÜRDAL YATILI BÖLGE ORTAOKULU KAPATILMASIN». Can ve imza atan diğer 422 kişiye katıl.