Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 177 destekçiye ulaştı

Antalya Muratpaşa Belediyesi, uzun yıllardan beri şehrin büyük eksikliklerinden biri olan 50 metrelik olimpik standartlarda kapalı yüzme havuzu projesini hayata geçirmiş, halkının ve sporcuların hizmetine sunmuştur. Başta Belediye Başkanımız Sn. Ümit Uysal ve bu projenin hayata geçirilme aşamasında emeklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler. Dünya standartlarında mükemmel bir tesis ülkemiz ve Antalya'mıza kazandırılmış olup bu tesiste nice yüzücülerin yetişeceği, ulusal ve uluslararası yarışmaların organize edilebileceği ve bu vesileyle zaten turizmde bir dünya markası olan Antalya'mıza ilave katma değerler sağlanabileceği hiç şüphesizdir.

Fakat bir yüzücü velisi olarak bu havuzda düzenlenen yarışlara gide gele bu kalitede bir havuza yakışmayan bir aksaklığın (veya eksikliğin) epeydir giderilmediğini görünce bu konuya değinmek istedim. Havuzda hali hazırda bir elektronik scoreboard düzeneği mevcut. Havuz hizmete girdiğinden beri var olan bir sistem, yani çok yeni. Fakat sezon başından beri gittiğimiz hiçbir yarışta düzgün çalıştığını görmedim. Ya hiç çalışmadı yada çalıştıysa bile hatalıydı ve birkaç seri yüzüldükten sonra kapatıldı. Anladığım kadarıyla toplama bir sistem ve hiçbir zaman düzgün çalışmayacak. 365 günün 340 günü büyük özverilerle, dur durak bilmeden çalışan, antrenmanlarını aksatmadan sürdüren ve tüm yıl bu yarışlara hazırlanan yüzücüler için değil saniyelerin, saliselerin bile çok önemli olduğu hepimizin malumu. Ancak yarışlarda el kronometreleri ile tutulan sonuçların birbirleriyle tutarsızlığı bırakın genç yüzücüleri, aileleri bile illallah ettirmekte ve verilen bunca emeğin karşılığının böylesine modern bir tesise yakışmayan bir çağ dışılıkla elle tutulması herkesi haklı olarak düşündürmektedir.

İnternet üzerinden yaptığım araştırmalara göre dünyada kabul görmüş Omega (diğerlerine göre biraz daha pahalı), Daktronics veya Colorado Time Systems panelleri ve scoreboardları bu havuza son derece yakışacak sistemler olup zannedildiği gibi pahalı sistemler değildir. Mesela Colorado Time Systems yine bir ilçe belediyesi olan Marmaris Belediyesinin 25 metrelik havuzunda yıllardır başarıyla kullanılmaktadır ve bu sayede Marmaris sayısız ulusal ve uluslararası yarışmaya ev sahipliği yapmaktadır. Yine yarışlar için gittiğim birçok şehirde Daktronics sistemlerin sorunsuz çalıştığını gözlemlemekteyim.

Ben ve benim gibi birçok yüzücü velisinin belediyemizden isteği havuzda hali hazırda bulunan çalışmayan sistemin yukarıdaki sistemlerden biriyle değiştirilip hizmete sunulmasıdır. Bu değişiklik havuza ayrı bir değer katmakla kalmayacak olup yüzlerce yüzücü ve binlerce izleyiciye yarış ve seyir keyfi de verecektir. Sonrasında da inanıyorum ki Yüzme Federasyonu ile birlikte takvimde yer alacak birçok organizasyona ev sahipliği yapılabilir.

Saygılarımla,

Ediz Ergün

Bugün Ediz imzanı bekliyor!

Ediz Ergun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Antalya Muratpaşa Belediyesi: Antalya Muratpaşa Belediyesi Süleyman Erol Yüzme Havuzu'na Elektronik Scoreboard». Ediz ve imza atan diğer 176 kişiye katıl.