Antalya Belek Park Alanına Köpeklerin Girme YASAĞI Kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

12.08. 2018 itibari ile saat 11:10 sularında Antalya Serik Belediyesine bağlı Belek Halk Plajının park alanında ailemle ve köpeğim puki ile birlikte piknik yaparken görevli zabıta bayanın sert bir üslupla köpeği çıkarmam gerektiğini söylemesi ve nedenini sorduğumda köpek girmesi yasaktır levhasının olduğunu söylemiştir. Burada defalarca köpeğimle birlikte gelip ve bir sürü köpeğin bulunduğunu ayrıca piknik yapmak yasaktır levhasının da bulunduğunu fakat kendimde dahil burada ki insanlarında piknik yaptığını söylemem üzerine, bizim gibiler yüzünden fırça yediklerini söyleyerek aramızda bir tartışma yaşanmıştır.Benim için polis çağıracağını söyleyerek zabıta bayan uzaklaşmıştır.

Mavi bayrak uygulaması gereği Antalya Belek sahiline ve denizine köpekle girilmesi yasak olduğunu biliyorum fakat, bulunduğumuz alan sahil ve denize  uzak ve ağaç ve çimenlerin ve etrafımızda herhangi bir işletmenin olmadığı bir alandı. Belekte arabaların geçmediği evcil hayvanlarımızı rahat bir şekilde dolaştırdığımız nadir alanlardan biri ve 1,5 yıldır sürekli gittiğim bir alan. Ayrıca işletme sahiplerinin de köpekleri olup bu zamana kadar herhangi bir şikayet gelmemiş aksine insanlar olumlu yaklaşmıştı.

Evcil hayvanlarımızla rahat ve keyifli vakit geçirmek için Antalya Belek halk plajında bulunan park alanının köpeklerin girmesi yasaktır uygulamasının kaldırılmasını İSTİYORUZ!

Yasak kelimesinin Türk dil kurumunda 1.sıra da ki anlamı Bir işin yapılmasına karşı olan yasal veya yasa dışı engel olarak geçmektedir.Köpeklerin park alanlarına ve denize girmesi bir suç değildir.Yasak olduğuna dair anayasa da bir madde bulunmamaktadır.YASAK kelimesi kullanılmasın!

Alerjisi olan ve korkan insanlardan dolayı şikayet alınıyorsa bu levha da YASAKTIR ibaresi değil, UYGUN DEĞİLDİR ibaresi kullanılsın.

Bizler evcil hayvan sahipleri olarak mavi bayrak kurallarını dikkate almaya çalışırken, sahipleri olmayan hayvanlar, hayvan haklarına göre ("insanların çevresinde yaşayan hayvanlar özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir.") gece yada kimsenin görmediği alanlarda serinlemek maksadıyla girerken bu levhaları okuma şansı yoktur.

DENİZE GİREMİYORLAR, PARKA GİREMİYORLAR NEREYE GİRECEK BU YAVRUCAKLAR?

Bu park alanında "piknik yapmak yasaktır" ve "köpek girmesi yasaktır" levhaları bulunuyor. Fakat onlarca insan gidip piknik yapıyor, evcil hayvanlarıyla ağaç gölgelerinde oturuyor yada oyun oynuyor. Zabıtalar tarafından uyarılıp tartışmaya neden oluyor.Huzursuzluk ortaya çıkıyor.

Piknik yapmaktan kastınız mangal yakmaksa levha değiştirilip "Mangal Yapmak Yasaktır" levhası kullanılabilir.(Mangal yapmanın yasaklanmış olmasının sebebi doğaya zarar vermemek amaçlıysa,köpeğin park alanına girmesi doğaya nasıl bir zarar verebilme ihtimali olabilir?)

Köpeklerin park alanına değil köpeklerin denize girmesi UYGUN DEĞİLDİR levhası yazılsın!

Ya bu kurallar uygulansın yada levhalar KALDIRILSIN.

EVCİL HAYVANLARIMIZA VE BİZİMLE UYUM İÇİNDE YAŞAYAN TÜM HAYVANLARA UYGULANAN SERİK BELEDİYESİ BELEK HALK PLAJI PARK ALANI YASAĞI KALDIRILSIN!

Bugün İsmihan imzanı bekliyor!

İsmihan Arıcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Antalya Belek Park Alanına Köpeklerin Girme YASAĞI Kaldırılsın!». İsmihan ve imza atan diğer 110 kişiye katıl.