Įsipareigokite atsisakyti narvuose laikytų vištų kiaušinių savo produkcijoje!

0 have signed. Let’s get to 1,500!

Paukščiai, laikomi narvuose dėl kiaušinių, yra išnaudojami. Vištos visą savo gyvenimą praleidžia ankštuose narvuose, triukšmo, purvo ir smarvės apsuptyje. Narve vienai vištai tenka A4 formato lapo vietos plotas. Gyvūnams atimta visa tai, kas natūralu ir būtina – galimybė laisvai judėti, jie nemato saulės šviesos, nejaučia žemės po kojomis ir negali įkvėpti gryno oro. Prastos sąlygos ir didelis kiaušinių dėjimo tempas vištas nualina, jos dažnai serga, dalis miršta. Trumpai tariant, vištoms tai – pragaras žemėje. Kaip Lietuvos paukštynuose auginamos vištos, galite pamatyti čia: www.kiausiniukaina.lt

Dauguma vartotojų nepritaria tokioms gyvūnų laikymo sąlygoms. Reaguodamos į pokyčius, įmonės Lietuvoje ir visoje Europoje, viena po kitos atsisako narvuose laikytų vištų kiaušinių savo produkcijoje.

Lietuvoje didžiausi restoranų tinklai (Čili pizza, Charlie pizza, SOYA, Katpėdėlė, Vapiano ir kiti), didieji prekybos tinklai bei daugybė viešbučių jau paskelbė įsipareigojimus atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių per pereinamąjį laikotarpį. Visas įmones, paskelbusias planus pagerinti gyvūnų gerovę rasite čia: https://www.kiausiniukaina.lt/imones

Tačiau „Amatininkų užeiga“ nesiryžta žengti gyvūnų gerovės keliu ir įsipareigoti atsisakyti visą gyvenimą vieliniame narve praleidusių vištų kiaušinių savo gaminiuose.

Paskatinkite „Amatininkų užeigą“ priimti gyvūnams palankią poziciją ir paskelbti įsipareigojimą atsisakyti narvuose laikytų vištų kiaušinių savo patiekaluose. Taip pat prašome persvarstyti ar verta lankytis „Amatininkų užeigoje“, kol įmonė neįsipareigojo aukštesniems gyvūnų gerovės standartams. Parodykime, kad žmonėms gyvūnai rūpi.

Laikas pokyčiams! Pasirašykite šią peticiją ir paskatinkite „Amatininkų užeigos“ vadovus paskelbti tvirtą planą pagerinti gyvūnų sąlygas.

--------

Urge restaurant "Amatininkų užeiga" to go cage-free!
Keeping animals in cages is unjustifiable. Egg laying hens have very little space in cages – one animal is kept in an area the size of A4 format paper sheet. Animals spend their whole lives in the dark and dirty cages, never seeing sunlight or feeling grass under their feet. Hens are suffering from parasites they cannot get rid off. Weaker hens are being attacked by the stronger ones. Hens in cages have no opportunity to escape this cruel fate. Many animals cannot bear such conditions and die before reaching 1.5 years – this is the amount of time “given” for a typical factory farm hen. Footage from Lithuanian egg farms can be seen here:  www.kiausiniukaina.lt

"Amatininkų užeiga" is still supporting appaling animal welfare conditions. They are avoiding social responsibility and continues to ignore animal suffering. "Amatininkų užeiga" does not agree to publicly commit to use exclusively cage-free eggs, as many restaurants in Lithuania have already done.

Please, urge "Amatininkų užeiga" to take a stance against animal abuse and commit to ditching the worst possible type of eggs. Also, please consider not visiting "Amatininkų užeiga" as long as they do not commit to better animal welfare standards. Let’s show that people care about animals.

By signing this petition you will help us all to step a bit closer to the future without cages!

Today: Tušti narvai is counting on you

Tušti narvai needs your help with “Amatininkų užeiga: įsipareigokite atsisakyti narvuose laikytų vištų kiaušinių savo produkcijoje!”. Join Tušti narvai and 1,170 supporters today.