Alakır Vadisi'nin korunmasına yönelik danıştayın onadığı SİT kararı bakanlık tarafından tescillensin

Alakır Vadisi'nin "1. Dereceden Doğal SİT Alanı" olduğu, danıştay tarafından onandı!

Alakır Vadisi'nin 1. dereceden doğal SİT kapsamına alınması ile ilgili başvurumuzun, "Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca reddine karşı mart 2010 tarihinde açtığımız davamız, mart 2012 tarihinde tüm canlıların lehine sonuçlanmış, ancak vadide HESleri olan şirketlerle birlikte, doğayı korumakla görevli bu kurum ve Antalya Orman İşletme Müdürlüğü, dünya tarihinde bir ilke imza atarak bu koruma kararına itiraz etmişlerdi.

30 Haziran 2014'te bizlere tebliğ edilen karar ile, Danıştay, canlılar lehine alınan bu kararı onamış, böylelikle Alakır Vadisi'nin "1. Dereceden Doğal Sit Alanı" olduğu mahkeme tarafından karara bağlanmıştır.

Ancak ilk mahkememizi kazandığımızda, 'Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu', mahkeme sonucuna yapılan itiraz ile devam eden hukuki süreci gerekçe göstererek, Alakır'ın doğal SİT ilanı konusunda onayı vermemişti.

Şimdi mahkemece verilen bu nihai karar doğrultusunda koruma kurulunun bir an evvel Alakır Vadisi'nin "1. Dereceden Doğal SİT Alanı" olduğunu tescilleyip ilan ederek, koruma altına almasını talep ediyoruz.

Alakır Nehri Kardeşliği

This petition will be delivered to:
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür V.
    Osman Öztürk
  • Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
    Bedrettin Taşkesen
  • Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdür V.
    Nuray Erdoğan

ALAKIR NEHRİ KARDEŞLİĞİ started this petition with a single signature, and now has 14,722 supporters. Start a petition today to change something you care about.