###ADLİYECİLER ÖLMESİN###

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Geçen hafta İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde görev yapan Zabıt Katibi arkadaşımız Fatih Ersoy, dün, Antalya Muratpaşa ilçesinde bulunan Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Hukuk Dairesi’nde görev yapan Zabıt Katibi arkadaşımız Cevahir Toker’in 7’nci katta bulunan pencereden kendini boşluğa bırakarak intihar etmesinin üzüntüsünü üzerimizden atamamışken, bugün de Çemişgezek Adliyesi’nde görev yapan mübaşir arkadaşımız Süleyman Aydın’ın adliye arşivinde kendini asarak intihar etmesiyle büyük üzüntü yaşadık.

Birer gün arayla yaşanan her iki intihar vakıası bir taraftan bizleri yasa boğarken, diğer taraftan sebeplerini de düşündürmeden edemedi. Amacımız meydana gelen ölümlerin arkasında sorumlu veya günah keçisi aramak değildir. Ancak yıllardır her platformda bir kısım sorunlarımızın çözülmesi hususunda taleplerde bulunmuştuk. Adliyeler kamu sektörünün maden ocaklarıdır. Çalışma şartları, yapılan işin mahiyeti ve zorluğu, mobbing şikayetlerinin yoğunluğu ve karşılığında alınan ücretin yetersizliği yargı çalışanının ruhen ve fiziken deformasyona uğramasına sebep olmaktadır. Üzülerek söylüyoruz ki, yaptığımız araştırmalar sonunda geride eş ve çocuklarını bırakarak İstanbul’da vefat eden zabıt katibi arkadaşımız ile Çemişgezek’de vefat eden mübaşir arkadaşımızın hayatlarını sonlandıran intihar eyleminin altında ekonomik sıkıntıların varlığını tespit etmiş bulunmaktayız. Maalesef bu durum bizlerin üzüntüsünü daha da arttırmış bulunmaktadır. Ülkemiz şartlarında açlık ve yoksulluk sınırları göz önünde bulundurulduğunda, hele hele 4-5 kişilik bir aileye sahip adliye personelinin almış olduğu ücretin ne denli yetersiz olduğu apaçık ortaya çıkacaktır.

Böyle üzücü olayların tekrar yaşanmaması en büyük temennimizdir. Ancak Adalet Bakanlığının artık bir an önce harekete geçmesi de kaçınılmaz hale gelmiştir. Diğer kamu kurumunda çalışan personellerden fazlasını istemiyoruz. Sadece adliye personelinin emeğinin karşılığı olan fazla mesailerin eksiksiz ve eşit ödenmesi, yol ücret yardımının tekrar gündeme alınması ve havuz parası olarak tabir edilen keşif ücretlerinin tekrar aynı usulde çalışana ödenmesi hakkaniyet kurallarına uygun düşecektir. Ayrıca bakanlıkça “Adliyelerde Mobbing” adı altında bir çalışma başlatması zorunluluk haline gelmiştir.

Bizler her vefat eden tüm arkadaşlarımıza Yaradandan rahmet, kederli ailelerine de sabır ve metanet diliyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına bütün meslektaşlarımızın#adliyecilerölmesinhastagı altında paylaşım yapmasını da ayrıca rica ediyoruz

Bugün Adalet Sen imzanı bekliyor!

Adalet Sen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «##ADLİYECİLER ÖLMESİN##». Adalet Sen ve imza atan diğer 2.637 kişiye katıl.