Kampanya Kapatıldı

Kitap okuyan çocuklar için, Adana'da her Belediye'de çocuk kütüphanesi kurulsun.

Bu kampanya 70 destekçiye ulaştı

Ne istiyoruz?

Çocuk kütüphaneleri çocukların hayal dünyalarına açılan kapılardır. Masal saatleri, kukla saatleri, oyun saatleri, drama çalışmaları gibi etkinliklerle aktif olan; çocuğa değer veren; sırf çocukların değil, ailelerin de birbirleriyle tanıştığı, birbirlerine destek verdiği; herkesin sosyal ve sağlıklı bir toplum yaratma bilinciyle kaynaştığı yerlerdir.

Türkiye’nin her yerinden çocuklara kütüphane alışkanlığı; kitap ve okuma sevgisi aşılamak isteyen;  çocukların eğlenerek öğrendiği, ailelerin birbirleriyle sosyalleşerek uyumlu toplumsal bağlar oluşturacağı kütüphanelerin yerelleştirilmesini istiyoruz. Günümüzde Kitap Okuyan Çocuklar Projesi gibi projelerle Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler; Kültür ve Eğitim Bakanlıkları bünyesinde 0-6 ve 6-12 yaş gruplarına hitap edecek şekilde düzenlenmiş, Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplıklarının oluşturulmasının peşindedir. Yerel belediyeler, rahatlıkla merkezi konumda olan mevcut belediye binalarının ya da kültür merkezlerinin bir odasını kütüphaneye dönüştürebilirler.

Biliyoruz ki yaşadığımız toplumun en büyük hazinesi olan çocuklarımızın geleceğini daha da güzelleştirmek bizim elimizde. Bir kamusal hak olan çocuk kütüphanelerimizin Belediyelerimizde yaygınlaştırılmasını istiyoruz.

Lütfen bu projeye destek verip, hem sesimizi duyurabilmek için imza kampanyamızı imzalayın hem de çevrenizdekilere yayın.

Detaylı Bilgi için;

www.kitapokuyancocuklar.org

Bugün Figen imzanı bekliyor!

Figen Ergül bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adana'da her Belediye'de çocuk kütüphanesi kurulsun.». Figen ve imza atan diğer 69 kişiye katıl.