Ada'da Trafik Olmaz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Adalar Kaymakamlığı ve tarafına Adada TrafikOlmaz bu kampanyayı başlattı

Yaya özgürlüğü
Sokak hayvanları
Çocukların güvenliği
Sit alanı yapısına uygun olmayan uygulama

ADALARA GETİRİLMEK İSTENEN ELEKTİRİKLİ ARAÇLAR 1. DERECEDEN SİT ALANI OLAN ADALARIN DOĞAL YAPISINA AYKIRIDIR.

Elektrikli araçların hizmete geçmesi trafik işaretlerinin tamamlanması sonrasına ertelenmişti. Bu sebeple adalarda yapılan yol ve trafik işaretleri çalışmaları, adaların yapısı ve doğasına uymayan üzücü görüntülere sebep olmuştur. Adalar İstanbul’un içerisinde el değmemiş nadir alanlardandır ve böyle kalması için bize destek ol. Eski mimari yapısı, yeşillikleri ve denizle bütünleşen bu mekanı ada yapan değerlerin başında kentselleşmeden uzak olması gelir. Yapılan son çalışmalardan sonra ne yazık ki adaların görünümü bizim küçük kasabamızı değil tüm kirliliği ve karmaşası ile ana karayı anımsatmaktadır.

ADALARIN DOĞAL YAPISINA DOKUNMA!
SOKAKLARIMIZDA YAŞAYAN KEDİLER, KÖPEKLER DE ATLAR KADAR DEĞERLİ VE ONLARIN HAKLARI DA KORUNMAYA MUHTAÇTIR!

Getirilecek araçlar ile doğal ortamlarından uzaklaşmak zorunda kalacak sokak kedilerimiz, gece bekçisi köpeklerimiz, yol kenarlarında sessizce yürüyen kirpilerimizin haklarının ellerinden alınmasına göz yumma! Adalarda trafik olmaz. Sokak hayvanların en özgür yaşadığı yerlerdir adalar, bu araç trafiğinde köşe başlarında ezilmiş kediler, korkudan gizlenmek zorunda kalacak daha pek çok hayvan görmek istemiyoruz.

ÇOCUKLARIN ÖZGÜRCE OYNAMASINA ENGEL OLMA.

Annelerin huzurla çocuklarını sokağa bırakabildiği yerdir adalar. İstanbul gibi büyük şehirlerde çocukların güvenle ve özgürce sokakta oynayabildiği kaç yer kalmıştır? Biz bu sokaklarda oynayarak büyüdük, elektrikli araçların gelmesi çocukların evlere tıkılmasına sebep olacaktır.

ADALAR 1. DERECE SİT ALANIDIR VE BU UYGULAMA ADALARIN DOKUSUNUN BOZULMASININ ÖNÜNÜ AÇACAKTIR.

Ada içi ulaşım probleminin çözümü elektrikli araçlar değildir. Bugün elektrikli araçlarla adalarda trafiğin ilk adımı atılmaktadır. Buna engel olunmadığı takdirde ileride ada yollarında egzoz dumanları görmekten korkuyoruz. Bugün susarsak, yarın çok geç olabilir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.