Petition update8 Yıl Oldu! KİMSE 1 GÜN BİLE HAPİS YATACAK CEZA ALMADI. CEZA ALAN TERFİ ALDI.İdil İçin 13. Duruşma #ŞuleİdilDere
ilkay yıldızİstanbul, Türkiye
Mar 10, 2020

ŞULE İDİL DERE DAVASI 13. DURUŞMA 11 Mart 2020 Çarşamba günü görülecek. İDİL İÇİN “ADALET GERÇEKLEŞTİ” DEDİRTECEK BİR KARAR İSTİYORUZ.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 4 yıl önce İdil’in canını aldı. O günden beri İBB üç başkan gördü. Bugüne kadar kimse sorumluluk almadı. Savcılığın belirlediği asıl sorumluların İBB, Valilik ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi eliyle yargı dışı bırakıldığı davamızda sanıklar hakkında yalnızca 2-6 yıl arası hapis isteniyor.

İdil’in canını almanın bedeli paraya çevrilebilecek bir ceza olmamalı.

12 duruşma boyunca, Kurbağalıdere’deki çalışma sırasında hafriyat kamyonlarının çalışma şeklinin Yoğurtçu Parkı’nı kullanan yayalar için “ölüm” riski yarattığı sahadaki mühendis tarafından amirlerine bildirildiği halde önlem alınmadığı itiraf edildi. İstenen tüm bilirkişi raporlarında İdil kusursuz bulundu.

İBB’nin “kaza” ile can almadığı, kaza olabileceğini bile bile, yasalarca zorunlu olmasına rağmen risk değerlendirmesi yapmadığı, şantiye güzergahı olarak seçtiği yaya yolunda tabela asmak dahil tek bir yaya can güvenliği önlemi almadığı ortaya çıktı. 

ÖNGÖRÜLEBİLİR VE ÖNLENEBİLİR OLAN KAZA DEĞİLDİR!

Hazırlık soruşturmasında olayın “kaza” olmadığı ortaya çıkmasına rağmen savcılık davayı “taksirle ölüme neden olmak” suçundan açtığı için davamız, en az cezanın verilebildiği Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmektedir. “Taksirle (kusur) ölüme neden olmak” suçunun olası en yüksek cezası ise ne yazık ki savcılığın talep ettiği ve paraya dönüştürülebilecek 2-6 yıl arası hapis cezasıdır. Sanıklar hakkında da bu ceza istenmektedir.

12 DURUŞMADA REDDEDİLEN TALEBİMİZ.

Bilirkişi raporlarının ve duruşmalardaki ifadelerin de gösterdiği gibi, ölümcül olduğunu bilerek geri manevraya devam eden şoförün “olası kast ile öldürme”, diğer sanıkların ağır riski bildikleri, ölüm riski kendilerine ihbar edildiği halde yasal yükümlüklerini yerine getirmeyerek can almaya yol açmalarının, “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” suçunu oluşturduğu için dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülmesi gerekmektedir.

4 yıl önce savcılık ön soruşturmasında yargılanması talep edilen, ceza yargılamasında suça ortaklığı ortaya çıkan tüm sorumluların yargılanmasını istiyoruz. Mahkemeden talebimiz “görevsizlik” kararı vererek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermesidir. 

HİÇKİMSE VE HİÇBİR KURUM SORUMSUZCA CAN ALIP PERVASIZCA YOLUNA DEVAM EDEMEZ!

İDİL İÇİN “ADALET GERÇEKLEŞTİ” DEDİRTECEK BİR KARAR İSTİYORUZ.

ŞULE İDİL DERE AİLESİ

10 Mart 2020 / İstanbul

ŞULE İDİL DERE DAVASI 13. DURUŞMA

Tarih: 11 Mart 2020 Çarşamba/ Yer: İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi-Kartal B Blok / Saat: 14:00

Bilgi ve iletişim: suleidildereinfo@gmail.com

 

Copy link
WhatsApp
Facebook
Nextdoor
Email
X