5000 ücretli öğretmenin kadroya alınmasında adil kontenjan dağılımı istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

15.05.2018 tarihli 5000 ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmenliğe atanması ile ilgili kılavuz, bu atamaya ümit bağlamış 3000 ücretli öğretmen için hayal kırıklığı olmuştur.

Yapılan açıklamaların aksine kontenjanlar ön başvuru ile değil gelişigüzel belirlenmiştir. Bazı branşlara (sınıf öğretmenliği,okul öncesi,din kültürü, ingilizce ) şartları sağlayan öğretmen sayısından kat kat fazla kontenjan verilirken ki zaten bazı branşlara (felsefe ,edebiyat , tarih, bilişim teknolojileri, sosyal bilgiler, coğrafya, mesleki branşlar vb.) şartları sağlayan öğretmen sayısının kat kat altında kontenjan verilmiştir. Bu dağılımla 3000 cefakar ücretli öğretmenin belki de yarısı bu 5000 kişilik kontenjanın dışında kalacaktır.

Oysaki vaad edildiği gibi önce ön başvuru alınıp sonrasında kontenjan belirlenmesi mağduriyeti en aza indirecek hatta tüm öğretmenlerin atanmasını sağlayacaktır. Biz ücretli öğretmenler olarak kılavuzun yeniden gözden geçirilip şartları sağlayan öğretmen sayıları da göz önünde bulundurularak yeniden yayınlanmasını talep eder, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Bugün Atama Bekleyen Ücretli Öğretmenler imzanı bekliyor!

Atama Bekleyen Ücretli Öğretmenler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «5000 ücretli öğretmenin kadroya alınmasında adil kontenjan dağılımı istiyoruz.». Atama Bekleyen Ücretli Öğretmenler ve imza atan diğer 713 kişiye katıl.