2016 E-Kpss engelli öğretmen adaylarından haklı talep

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

2016 E-Kpss Puanı ile atanmayı bekleyen engelli öğretmenler büyük şok yaşadı ve desteğinizi bekliyor.

2016 puanıyla atanmayı bekleyen yaklaşık 650 engelli öğretmen adayı şubat ayında atanmayı beklerken MEB tarafından yapılan açıklamada başvuruların 18-22 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Atama bekleyen engelli öğretmenler daha önce yetkililerin yaptığı açıklamalarda yılın ilk aylarında 500 engelli öğretmen atanacağı müjdesini vermeleri dolayısıyla büyük bir beklentiye kapılmışlardı. Hatırlanacağı üzere Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan kahvaltı toplantısında yılın ilk aylarında 500 tane engelli öğretmen ataması yapılacağını "Buraya nereden geldik? 500 binden. Bir milyonun üzerine çıktık. Geçen 15 yılda, bizim iktidar dönemimizde 584 bin 288 yeni öğretmen ataması yaptık, eğitim camiamıza kazandırdık. Ayrıca yine bu dönemde 4 bin 522 engelli kardeşimizin de öğretmen mesleğine atamasını yaptık. Bu rakam 2002 öncesi bin 668'di. Önümüzdeki sene içinde de yine 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz, senenin ilk aylarında."

Kaynak Yeniçağ: Yıldırım: 500 civarında engelli öğretmen atanacak" şeklindeki sözlerle duyurmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da Atama Bekleyen Engelli Öğretmenlerin kendisini ziyareti sırasında atamaların en geç mart ayında yapılacağını belirtmişti. Aynı gruba İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da duyurunun şubat ayı içerisinde yapılacağını vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yine engelli öğretmenlere atama sözü vermiş ve “Atama olmazsa bana gelin” şeklinde kararlı bir duruş sergilemiş ve engelli öğretmenlerin arkalarında olduğunu vurgulamıştı.

Konunun bir numaralı sorumlusu olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’da katıldığı etkinliklerde yılın ilk aylarında atama yapılacağını defaten vurgulamıştı.

kaynak: http://engelsizhaber.net

Biz 2016 E-Kpss’ye girmiş ve senenin ilk ayların da atama beklentisinde olan engelli öğretmen adayları olarak engelliler konusunda hassasiyetini bildiğimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımız, ilgili Bakanlar ve Bürokratlar tarafından çeşitli zamanlarda ifade edilmiş olan senenin ilk aylarında ki atama vaadinin önümüzde ki Mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesini bekliyoruz ve bu talebimizin yerine getirilmesini arz ediyoruz.

Bugün mustafa imzanı bekliyor!

mustafa özen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «2016 E-Kpss engelli öğretmen adaylarından haklı talep». mustafa ve imza atan diğer 541 kişiye katıl.