Doğrulanmış başarı

1.5 yaşındaki Ecrin bebek için öksürtme cihazı (Coughassist) karşılansın..

Bu kampanya 103.959 destekçi ile değişim yarattı!

Adana’da yaşayan 1,5 yaşında SMA hastası Ecrin bebeğin yaşaması için öksürtme cihazına (Coughassist) ihtiyacı var. Fakat 30.000 TL tutarındaki cihazı asgari ücretle çalışan bir işçi olan babasının karşılaması mümkün değil.

Ecrin'in doktoru olarak şahit olduğum bu çaresizliğe göz yummak istemedim ve ailenin sesi olmak için bu kampanyayı başlattım. Biliyoruz ki yaşam hakkı ve sağlık hakkı en temel insan haklarından biridir. Anayasamızda düzenlendiği üzere sosyal devlet olmanın bir gereği olarak bu hakların korunması, kullanılması ve geliştirilmesi devletin sorumluluğundadır.

Ecrin bebeğin ihtiyacı olan öksürtme cihazının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından karşılanması hem haktır hem de Ecrin'in durumunda hayatidir. Ölüm kalım meselesidir.

Cihazın bir an önce ücretsiz olarak Ecrin bebeğe verilmesini ve bunun benzer durumdaki hastalar için emsal olmasını bekliyoruz.

Lütfen kampanyayı imzalayıp paylaşarak destek olun,

Sevgiler

Dr. Nurhan Demirhan

Bugün Nurhan imzanı bekliyor!

Nurhan Demirhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «1.5 yaşındaki Ecrin bebek için öksürtme cihazı (Coughassist) karşılansın.. @sgksosyalmedya @saglikbakanligi @sagliklicozum». Nurhan ve imza atan diğer 103.958 kişiye katıl.