Не пасткам у Беларусі!

0 людей подписали. Следующая цель: 150 000
Когда эта петиция соберет 150 000 подписей, она вероятнее всего станет одной из наиболее подписываемых на Change.org на данный момент!

Нет капканам! создал(а) эту петицию, адресованную Прэзідэнт Рэспублікі Беларусь и

Русский / English

Заклікаем вас падтрымаць кампанію па забароне пастак!

Пасткі лічацца невыбіральнымі прыладамі палявання: у пасткі трапляюць людзі, хатнія жывёлы (сабакі, коткі і інш.), рэдкія віды (рысі, барсукі і інш.) або віды, на якія забаронена паляванне. Многія ахвяры гэтых пастак атрымліваюць калецтвы, несумяшчальныя з жыццём.

Часта пры трапленні ў пастку жывёла траўмуецца, але не гіне, і паляўнічы яе «дабівае». Каб не марнаваць патроны, даволі часта жывёл дабіваюць жорсткімі і негуманнымі спосабамі, чым парушаюцца нормы не толькі нацыянальнага, але і міжнароднага заканадаўства. Так, Законам Рэспублікі Беларусь «Аб жывёльным свеце» (артыкул 7) прадугледжана, што карыстанне аб'ектамі жывёльнага свету павінна ажыццяўляцца спосабамі, якія не дапускаюць жорсткага абыходжання з дзікімі жывёламі (прынцып гуманнасці). Такі ж прынцып дэклараваны і ў Канвенцыі аб ахове дзікай фауны і флоры і прыроднага асяроддзя пражывання ў Еўропе, а таксама ў іншых міжнародных дамовах, стараной якіх з'яўляецца Рэспубліка Беларусь. Гэтага прынцыпу прытрымліваюцца большасць еўрапейскіх краін, дзе выкарыстанне пастак забаронена

Жывёлы, якія трапілі ў пастку, адчуваюць боль, іх пакуты могуць доўжыцца днямі. Часам, каб выратавацца яны адгрызаюць сабе лапу. Прыклад абуральнай жорсткасці ў адносінах да жывёл у Беларусі можна ўбачыць у фотарэпартажы

На падставе апісанага вышэй, мы выступаем за забарону пастак ў Рэспубліцы Беларусь. Мы — людзі. І мы павінны паводзіць сябе па-чалавечы.

Падпішыцеся супраць жорсткасці!

Арганізацыі, якія падтрымалі петыцыю:

Грамадская арганізацыя «Ахова птушак Бацькаўшчыны»

Грамадская арганізацыя «Багна»

Таварыства «Зялёная сетка»

Эколага-культурная асветніцкая ўстанова «Цэнтр этычных адносін да прыроды»

У адпаведнасці з Законам Рэспублікі Беларусь «Аб зваротах грамадзян і юрыдычных асобаў» электронныя звароты павінны быць разгледжаны адпаведнымі дзяржаўнымі органамі нароўні з пісьмовымі.

(Фота: Reuters)

0 людей подписали. Следующая цель: 150 000