ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΑΣΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΚΑ

0 have signed. Let’s get to 5,000!

English Text Follows

ΕΜΕΙΣ που υπογράφουμε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας μέσα από οποιοδήποτε από τα Εθνικά Δασικά Πάρκα Ακαδημίας και Αθαλάσσας, και τώρα και μελλοντικά.  ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγάλων εμπορικών αναπτύξεων, να ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ τα όποια δήθεν νέα σχέδια επέκτασης της Λεωφόρου Ακαδημίας

Επιτροπή Πρωτοβουλίας ΑΤΙ/ΡΙΚ

Towards the Mayor and Municipal Council of Aglantzia, Cyprus: the Athalassa and Academias parks are in danger!

We are strongly against the extension of Academias Avenue cutting through any of the two adjacent national parks, namely the national parks of Acadimias and Athalassa, either now or in the future. We are in favour of the environment and public welfare and not of the interests of big commercial developments. We demand that the Municipality of Aglantzia refuse to give into the Town Planning and Housing Department’s intentions once and for all!

Initiative Group ATI/RIK

English Text Follows

Γιατί είναι σημαντικό;

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεργούσης της Πολεοδομίας, με μεθοδευμένες ενέργειες, με κλειστές συνεδρίες και επιλεκτικές συναντήσεις, ανέτρεψαν τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων Αγλαντζιάς από το 1993, και προωθούν την επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας μέσα από το Δάσος Αθαλάσσας.
Το προταθέν τώρα σχέδιο της Πολεοδομίας περιλαμβάνει την επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας με δύο λωρίδες, μέσα από το Δάσος Αθαλάσσας, μεταξύ Α.Τ.Ι. (τώρα το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο) και Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών. Αυτό το σχέδιο είναι βασικά το ίδιο με εκείνο του 2009, το οποίο επίσης είχε απορριφθεί από τον τότε Δήμαρχο και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο.
Αποκρύβει όμως η Πολεοδομία, προς κατευνασμό των όποιων αντιδράσεων, την πρόθεσή της, για την τμηματική εφαρμογή του αρχικού Τοπικού Σχεδίου του 1990 που περιλαμβάνει την μετατροπή της Λεωφόρου Ακαδημίας σε δρόμο πρωταρχικής σημασίας τεσσάρων λωρίδων και την επέκτασή της μέσα από το Δάσος Ακαδημίας προς το ΣΟΠΑΖ (Παλλουριώτισσα) καθώς και μέσα από το Δάσος Αθαλάσσας, προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού. Από εκεί, με ένα νέο ανισόπεδο κόμβο (ΑΗΚ), θα συνδεθεί με την περιοχή Στροβόλου.

Δηλαδή η Πολεοδομία διχοτομεί τους δυο και μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου της ευρύτερης Λευκωσίας, οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί σε Εθνικά Δασικά Πάρκα, διοχετεύοντας σ’ αυτά μεγάλο κυκλοφοριακό όγκο. Επισημαίνεται ότι, από το 1960 μέχρι σήμερα, 40% από την αρχική έκταση έκαστου πάρκου έχει ήδη φαγωθεί.

Οι κυριότερες επιπτώσεις, ακόμη και με την υλοποίηση αυτού και μόνον του δήθεν νέου σχεδίου της Πολεοδομίας, είναι οι ακόλουθες:

-Θα διχοτομήσει και καταστρέψει ακόμη ένα μέρος του Δάσους Αθαλάσσας.

-Μεγάλο μέρος των περίπου πέντε χιλιάδων οχημάτων που διακινούνται καθημερινά από την περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου και τις πλησίον εμπορικές περιοχές θα διοχετευθεί μέσω της Λεωφόρου Ακαδημίας στις οικιστικές περιοχές και στο κέντρο της Αγλαντζιάς καθ’ όλο το 24ωρο.

-Θα υποβαθμιστεί, από τον αυξημένο θόρυβο και τα καυσαέρια, η ποιότητα ζωής και η υγεία, όχι μόνο των κατοίκων και των εργαζομένων της Αγλαντζιάς, αλλά και όσων χρησιμοποιούν το Δάσος για άσκηση και αναψυχή.

-Το σοβαρότερα όμως προβλήματα υγείας, όπως καταδεικνύουν πανεπιστημιακές μελέτες, θα παρουσιαστούν στα παιδιά, αφού τα οχήματα θα διέρχονται πλησίον των σχολείων τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην κατασκευή αυτού του δρόμου, γιατί πιστεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι στην υποβάθμισή της. Για να αποτρέψουμε το καταστροφικό αυτό έργο, χρειαζόμαστε την ενεργό στήριξη ΟΛΩΝ.

Για να υπογράψετε τον νέο Κύκλο Διαμαρτυρίας προχωρήστε στην στήλη δεξιά.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΙ/ΡΙΚ

----------------------------------------------------------

STAND UP! The mayor and the council of the municipality of Aglantzia, in cooperation with the Town Planning and Housing Department, through closed sessions to the public and selective meetings, have overturned the unanimous decisions of all the previous municipality councils since 1993, and are now in favour of building two-lane highway that will cut through the national parks of Athalassa and Academias.  The highway will also pass right next to the Franco-Cypriot School (http://www.efcn.info/), the Cyprus Institute (https://www.cyi.ac.cy/) and the Institute of Agricultural Research(http://www.moa.gov.cy/moa/ari/ari.nsf/index_gr/index_gr?opendocument). This is the same plan they presented in 2009, which the municipality of Aglantzia then did not agree to.

Please sign this new petition (we have gone through this some years ago successfully) and help us prevent this environmental catastrophe. Please note we are asking people that already signed our paper and e-petition of 2009 to sign again.

The Town Planning and Housing Department is hiding that the objective is to create a four-way highway that will essentially connect the Mall of Cyprus with the SOPAZ industrial area, creating access to heavy duty trucks, trailers etc as well as heavy traffic. They have been planning this new highway since 1990 and we have been fighting them since 1992 successfully. They strategically aim to build it piece by piece and you can see the true scale of the project in the way the current section of Academias Highway is built (a four-lane highway that seems to lead to nowhere). The plans also includes a section that will overpass the current Nicosia-Limassol motorway at the entrance of Nicosia, biting off a big chunk of the national park right next to the Forestry Department’s tree nursery(http://www.athalassapark.eu/) and connecting Aglantzia with Strovolos Municipality. Essentially they aim to split in half both National parks, and divert heavy loads of traffic through them. We note that since 1960 we have 40% of the both original parks.

The main consequences are:

-Destruction of a significant part of each of the two national parks

-Increased traffic of around 10.000 more cars from the Mall of Cyprus and Nicosia General Hospital into Aglantzia per day.

-Downgrading of residential areas and resident’s health through increased air and noise pollution, as well as the health of visitors to the parks.

-The biggest health problems though will be faced by the children that attend the neighbouring schools to this new highway, namely the franco-cypriot school and the Aglantzia Gymnasium in the Akadimias Park.

We strongly object to the construction of this avenue, because we believe in improving quality of life for ALL CITIZENS and not its downgrading. We need everybody’s support to put an end to these unacceptable plans.

Initiative Committee ATI/RIK