Doğrulanmış başarı

BAŞKA ŞİRİNCE YOK, şimdi sahip çıkalım!

Bu kampanya 43.107 destekçi ile değişim yarattı!

Köyümüz sınırları içerisinde, merkeze 2000m ve köyümüzün en önemli değeri Nesin Matematik Köyü'ne 1000m mesafede olan alana Mermer Ocağı Arama ve İşletme Projesi planlanmaktadır.

Zeytin ağaçlarıyla dolu bu alanda planlanan proje, yerleşim yerine ve ormanlık alanlara yakın olması sebebiyle doğal ve kültürel mirasımız için tehlikelidir. Böyle bir projenin yaşama geçmesi bölgenin ekosistemini yerle bir edecektir.

Bu vahim durumdan Şirince'de yaşayan halk ve köyümüze gelen on binlerce yerli ve yabancı turist olumsuz etkilenecektir. Nesin Matematik Köyü'nde eğitim gören binlerce öğrenci, öğretmenler, çalışanlar ve Belevi Köyü halkı büyük zarar görecektir.

Mermer Ocağı'nın çevreye yayacağı toz bulutu nedeniyle tarım doğrudan olumsuz etkilenecektir ve bölgedeki meyve çeşitliliği, toprak niteliği kimyasal atıklar nedeniyle bozulacaktır. Geçimini tarımdan sağlayan aileler büyük bir tehditle karşı karşıyadır. Verimli tarım alanları, çevreye zararı inkar edilemez olan bu projeyle yok olacaktır.

Kimyasal atıkların bir diğer etkisi yeraltı suları üzerinde görülecektir. Atıklar sızarak yeraltı sularını kirletip içme suyunun zehirli hale gelmesine neden olacaktır.

Tüm bu mağduriyetler dikkate alınarak yapılmak istenen Mermer Ocağı Projesi'nin bir an önce durdurulması gerekmektedir.

Bugün Şirince Türetim Derneği imzanı bekliyor!

Şirince Türetim Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şirince'nin Doğal ve Kültürel Mirasını Tehdit Eden Mermer Ocağı Projesine Hayır! #BaskaSirinceYok @IzmirValiligi @tcbestepe @csbgovtr». Şirince Türetim Derneği ve imza atan diğer 43.106 kişiye katıl.