Şehirlerarası trenlerde bisikletlerimizle yolculuk yapmak istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Hızla değişen ekosistemde dünyamızı daha yaşanabilir hale getirebilmek ve bizden sonraki nesillere olan borcumuzun bilincinde olarak biz bisikletliler motorlu araçları mümkün olduğu kadar az kullanarak dünyamıza sıfır emisyonla katkıda bulunuyoruz. Bireysel olarak bu tercihimizi gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekse global dünya vatandaşları olarak tıpkı tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi bizim yaşam tarzımız olan iki teker üzerinde sürdürmeye de sonuna kadar kararlıyız. Lakin bizler bu kararımızda devletimizin de bize yardımcı olmasını, el vermesini dilemekteyiz.

Yine tıpkı tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi biz bisikletliler TCDD şehirler arası seferlerine “katlanır olmayan bisikletlerimizin de” kabul edilmesine son derece ihtiyaç duymaktayız. Biz bisiklet gezginlerine; bir çok şehir içi ulaşımda bu kolaylığı sağlayan “ Marmaray, IDO , BUDO vb.” bir çok ulaşım şirketlerinde olduğu gibi eğer istenirse bu konuda da tarafınızdan bizlere yardımcı olunabileceği konusunda hiç bir şüphemiz yoktur.

Bu kolaylık, bizlere şehirler arası seyahatlerimizde öncelikle “güvenlik” daha sonra sırasıyla tasarruf ve kolaylık sağlayacağı gibi bu desteğin sağlanması kesinlikle bisiklet kullanıcılarını teşvik ederek milyonlarca dolar döviz ödediğimiz enerji giderlerimize de bir nebze olsun katkı sağlayacaktır.

Artık “bisiklet otobanları” na geçen bir çok batılı ülke gibi bu konuda ciddi adımlar atılabilmesi için Devletimiz'den destek gelmesi elzem bir ihtiyacımızdır.

Ülke nüfusu 16 Milyon olan Hollanda’da bugün kayıtlı 17.5 Milyon bisiklet olduğunu düşünürsek bizim misyonumuzun ne kadar büyük olduğu ve bu misyonun gerçekleşebilmesinin ancak ve ancak devlet vizyonu ile olabileceğinin bilincinde bizler bisikletçiler olarak misyonumuzu icra etmeye devam ederken sizleri de devlet temsilcilerimiz olarak bu vizyona davet ediyoruz.

Bugün Elif imzanı bekliyor!

Elif Kösoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şehirlerarası trenlerde bisikletlerimizle yolculuk yapmak istiyoruz.». Elif ve imza atan diğer 1.024 kişiye katıl.