ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİ İÇİN ÇOCUK GELİŞİMCİLER ATAMA BEKLİYOR...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

ÇOCUK GELİŞİMCİ KİMDİR, NE İŞ YAPAR ?

Çocuk gelişimci, 0-18 yaş arasındaki normal gelişim gösteren,  özel gereksinimi olan, korunmaya muhtaç (kurumda yaşayan, çalışan, mülteci ve suça itilmiş çocuklar) ve hastanede yatan çocukların zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal gelişim alanlarını destekleyici programlar geliştiren, bu çocukların gelişim takibi ve değerlendirmesini yapan, çalışma konuları hakkında ailelere danışmanlık yapan profesyonellerdir.

Çocuk Gelişimciler Nerededir?

Hastanelerde ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim kurumlarında, Çocuk ve Gençlik Merkezleri’nde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki hizmet kurumlarında (Sevgi Evleri, Yetiştirme Yurtları, Bakım Merkezleri, Çocuk Evleri vb.), İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çocukların ve ailelerinin kendileri veya çevre şartlarından doğan veya kontrolleri dışında oluşan maddi, manevi ve sosyal sorunların tespit edilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü/Büro Amirliği’nde ve UNICEF, ILO gibi gönüllü kuruluşlarda çalışırlar.
 Çocuk gelişimcilerin danışmanlık konuları:

-0-6 yaş aralığındaki çocuklara gelişim testi uygulama
-Bebeğinizin/çocuğunuzun gelişim durumunu değerlendirme
-Çocuğunuzun zihinsel, fiziksel, sosyal-duygusal ve konuşma becerilerinin yaşına uygun olup olmadığı konusu
-Yemek yeme, uyku, tuvalet alışkanlığı, oyun ve oyuncak seçimi konuları

-Televizyon, kitap, bilgisayar vb. konuların çocuklar üzerindeki etkisi ve çocuklara olumlu ya da olumsuz katkıları
-Çocuklardaki çeşitli davranış sorunlarının çözümü ve davranışların yapılanması (yalan söyleme, saldırganlık, mastürbasyon, alt ıslatma, dikkat eksikliği vb.)
-Çocukları etkileyen olumsuz durumlar ve çözümleri
-Kardeşler arası ilişkileri düzenleme-Aile içi değişikliklerde çocuğa nasıl yaklaşılacağı
-Gelişimsel eksiklikler ya da gecikmelerde çocuğun gelişiminin nasıl destekleneceği
-Sağlık sorunu olan veya hastanede uzun süre yatan çocukların gelişimlerini desteklemek için kullanılan yöntemler
-Çocuğun konuşma becerisinin nasıl destekleneceği-Ödül ve cezanın çocuğun hayatındaki yeri
-Anne-baba tutumları
-Anne-baba eğitimi ve aile danışmanlığı-Televizyondaki çocuk kanallarında, çocuk tiyatrolarında, çocuk yayınevlerinde, oyuncak üretiminde danışmanlık yapma
-Engelli çocuk aileleri için özel eğitim danışmanlığı

Bu bilgileri verme gereği duydum çünkü Çocuk Gelişimci denilince insanların aklında onlarca şey canlanıyor. Biz SAĞLIK LİSANSİYERİYİZ. Çocuklarımızın gelişimleriyle ilgili aklınıza gelebilecek her türlü konularda çalışmalar yapıyoruz.  Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların güzel bir gelecek yaşaması ve topluma faydalı bireyler olabilmeleri için sağlıklı temeller atmaya ihtiyaçları var. Evet herkes anne-baba oluyor, Türkiye'de her yıl 1 milyonu aşkın çocuk dünyaya geliyor.  Doğan bu çocuklarımız eşit şartlarda mı büyüyor? Tabi ki hayır. Her çocuğun anne babası çocuk yetiştirme konusunda bilgi sahibi mi? Tabi ki hayır. İş, çocuk sahibi olunca bitmiyor. Asıl o zaman başlıyor bu yolculuk. Ve o zaman anne babalarımızın ve çocuklarımızın  desteğe ihtiyaçları oluyor. Biz onlara yardımcı olmak, her çocuğun hayatına dokunmak için buradayız. Gerekli eğitimleri aldık ve göreve başlamak için hazırız. Peki onca hastanede açık varken, çocuklarımız, ailelerimiz bize ihtiyaç duyarken neden bizim atamamız yapılmıyor? 2018/4 sağlık atamasında sadece "20" Çocuk Gelişimci atadılar. Atama bekleyen yüzlerce  Çocuk Gelişimci varken bu gerçekten çok komik bir sayı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi-Çocuk Gelişimi Bölümü Lisans mezunları için en az 1000 (bin) atama istiyoruz. Çocuklarımız harcanmasın. Emeklerimiz harcanmasın. Olmamız gereken yerde işimizin başında olmak istiyoruz.

Bugün kübra imzanı bekliyor!

kübra köseoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİ İÇİN ÇOCUK GELİŞİMCİLER ATAMA BEKLİYOR...». kübra ve imza atan diğer 566 kişiye katıl.