TAŞ OCAĞINA HAYIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve tarafına Huseyin Teniz bu kampanyayı başlattı

Sayın yetkili,

Ankara İli Mamak ilçesi Kutludüğün Mahallesi'nde her geçen gün yeni açılan ve kapasite artırımı yapan taş ocaklarından şikayetçiyiz. Mahallemizde 1980'li yıllarda kurulmaya başlayan bu ocaklar hiç bir önlem/tedbir alınmadan insan ve çevre sağlığına ciddi zarar verecek şekilde faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu ocaklar yüzünden mahalle halkında akciğer kanseri, KOAH, sarılık gibi ciddi hastalıklar önemli ölçüde artmıştır. Ayrıca şiddetli patlamalar ve filtrelenmeyen tozlar yüzünden evlerimiz ciddi şekilde etkilenmekte, meralarımız ve ekim alanlarımız zarar görmektedir. Mahalle halkı tarafından el emeği ile dağlık arazilerden zorluklarla getirilen içme suları bu ocakların faaliyetleri nedeniyle zarar görmüş ve dönemin idareci/temsilcileri tarafından ocak sahiplerine peşkeş çekilmiştir.

Bu itibarla insan ve çevre sağlığı açısından mahalleli olarak zararını çektiğimiz bu ocakların çalışma sahalarının kanuna uygun şekilde ağaçlandırma yapılarak kapatılmasını, kendi arazilerimizden atalarımızın emekleriyle getirilen kaynak sularımızın yeniden mahalle halkı tarafından kullanımının sağlanmasını talep ederiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.