Spor Lisesi Çıkışlılar Besyo'ya Girişte Ek Puan Alamıyor! Bu Hak Geri Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

2012 Yılında çıkan kanunla beraber Spor Lisesi öğrencileri ek puan alamamakta ve BESYO girişlerinde çok büyük zorluk yaşamaktadırlar. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları-Spor Bilimleri Fakültelerinde gösterilen derslerin bir çoğunu lise eğitiminde alan spor liseliler, spor liseli oldukları için ister istemez matematik tarzı TYT derslerini doğru şekilde almamakta ve yöneldikleri ve ilgilendikleri sporla ilgili dersleri almaktadırlar.
 Tek Amacı BESYO Okumak ve bir çoğu sporun içinden gelen bu çocukların okuyabilecekleri ve ülkelerine faydalı olabilecekleri tek Üniversite bölümleri BESYO'dadır. Bu konudaki mağduriyet devam ettikçe ülke sporu daha da kötüye gidecektir. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'un söylemleri ve eğitim sistemimize getirmek istediği reformlarla uzaktan yakından alakası olmayan bu kanun geri çekilmelidir.
 İsteğimiz spor liseli çıkışlıların direkt olarak BESYO'ya alınması değil. Ellerinden alınan 0.03 lük katsayının geri verilmesidir.

Bugün Alp imzanı bekliyor!

Alp Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ziya selçuk: Spor Lisesi Çıkışlılar Besyo'ya Girişte Ek Puan Alamıyor! Bu Hak Geri Verilsin». Alp ve imza atan diğer 141 kişiye katıl.