Petition Closed

This petition had 2,265 supporters

Pecanac i Avramovic, kao zvanicni predstavnici Drzave Bosne i Hercegovine, su prisustvovali na obiljezavanju 9 januara - kao Dana Republike Srpske i Djakona Stefana-slave Republike Srpske, odrzane u Cikagu 2014. Ne samo da su izdali narod i Drzavu koju predstavljaju, nego su se navedeni zvanicni diplomatski predstavnici izjasnili da je njihova "domovina" RS, a ne zemlja koja ih placa i koju predstavljaju! Isto tako, njihove rijeci su da su ponosni ucesnici i borci u krvavom ratu za stvaranje ove genocidno stvorene tvorevine i da im je cas i ponos sto su u tom ratu ucestvovali. Pecanac i Avramovic su sramno predstavili Bosnu i Hercegovinu, u cije ime su i govorili, sto se mozet vidjeti i na youtube, video http://www.youtube.com/watch?v=p-AOgZc4sc4

Mi, dole potpisani, hitno zahtijevamo, vladu BiH i ministarstvo spoljnih poslova da smijene Branu Pecanca i Milenka Avramovica, jer oni su se sami izjasnili da nisu nasi predstavnici, i mi ih kao takve ne zelimo u nasim prestavnistvima.

Pored individualnih potpisa, ovu akciju podrzavaju:

1.Bosansko Americki Institut Genocida i  edukaciji    (BAGI),Cikago

2.Bosanska biblioteka Cikago,Cikago

3.Bosanko Americka Kulturna Asocijacija (BAKA) ,Cikago

4.BiH Club,Cikago( 15 Organizacija)

5.Savez Kozarcana

6.Udruzenje Srebrencana

Mediji

Radio NasaRijec ,Cikago

ChicagoRaja.net,Cikago

Ujedninjena Bosna,Cikago

Bosnian-Herzegovinian American Cultural Center (BHACC)

Udruzenje Sarajlija, Cikago

Today: Siba is counting on you

Siba Kikanovic needs your help with “Zeljko Komsic: Smjena Generalnog Konzula u Cikagu, Brane Pecanca i Savjetnika Ambasadora u Washington, DC, Marinka Avramovica”. Join Siba and 2,264 supporters today.