Yeditepe Üniversitesi kar marjını arttırmak için öğrencilerini mağdur etmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

TAM BOYUTLU GÖRSEL -> İlgili Duyuru

Yeditepe Üniversitesi'nde hazırlık öğrencileri A,B1 ve B2 olmak üzere 3 kuru tamamladıktan sonra fakültelerinde eğitime başlayabilirler fakat eğitimine A kurundan başlayan bir öğrenci A ve B1 kurlarını tekrarsız tamamlasa dahi yaz okuluna gelmeden 2018-2019 eğitim yılına fakülteden başlayabilmesi imkan dahilinde değildir.Bu konuyla ilgili ÖSYM kılavuzunda Yeditepe Üniversitesi'nin hiçbir resmi bilgi barındırmamasıyla birlikte,kayıt sırasında bununla ilgili bir sözlü bilgi verilmeden sadece imzalanan kağıtlardan birine  sadece üç puntoluk yazıyla '' kağıt tarattırılınca %250 yakınlaştırmayla belki ortalama göz sağlığına sahip bir insanın okuyabileceği büyüklük'' kağıtta görülmesi imkansıza yakın bir konuma yerleştirdiler.Ayrıca hiç bir öğrencinin bir yılını heba etme riskini göze alarak sözleşmeyi imzalamaması olası bir ihtimal değil.Bununla birlikte üniversitenin çalışanları A kurundan başlamanın öğrenci açısından daha faydalı olacağını söyleyerek A kurundan başlatmaya yöneltmesiyle birlikte proficiency sınavı ve seviye tespit sınavlarının tarihlerini bildiren kağıtlarda da en alt seviyeden başlamanın öğrenci açısından faydalı olacağı yazmaktaydı. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi akademik takviminde 3. kur başlayana kadar 2 vize sonrası 20 gün civarı, 2 final sonrası 2 ay gibi herhangi bir üniversitede görülmesi mümkün olmayan tatil süresi belirleyerek 3. kuru yaz okuluna bırakmak için elinden gelen tüm gayreti sarf etti. Yeditepe Üniversitesi 04.04.2018 tarihinde duyuru dağıtarak yaz okulunun 28.05.2018 tarihinde başlayıp, 26.07.2018 de biteceğini ücretinin 5250 TL olduğunu ve yaz okulunun zorunlu olmadığını fakat yaz okuluna gelinmemesi halinde 2018-2019 eğitim yılında tamamlamadıkları kurları tamamlamadan fakülteye başlanamayacağını öğrencilere bildirmiştir. Yeditepe Üniversitesi bu tutumuyla ya bana 5250 TL verirsin ya da bir dönem okulun uzar ve senden yıllık ücretinin yarısını alırım diye tehditte bulunması ve öğrencileri mecbura koşması gün gibi ortadadır.Bu tutum ne bir saygın olması gereken eğitim kurumuna ne de iş ahlakına yakışır. 3. kur öncesi tatilin kısaltılmasını ve kalan eğitim günlerindeki saatlerinde artılarak 3. kurun en kısa sürede tamamlanmasını ve 3. kur eğitiminin normalde olması gerektiği yıllık ücrete dahil olmasını talep ediyoruz. Yeditepe Üniversitesi'nin ne paramızı ne de vaktimizi çalmasına karşı konuyla ilgilenmesi gereken tüm devlet kurumları,hukukun gücüne inanan tüm vatandaşlardan destek bekliyoruz.

Yaptığım güncelleme dikkatlerden kaçtığı için metni aynen buraya taşıdım.Alt taraftaki metin bizi amacımıza ulaştıracak formül olduğuna inanıyorum, aşağıdaki kısmı da okuyalım ve okutturalım lütfen.Muharrem İnce'nin dikkatini çekersek kendisi bize destek olur,Muharrem İnce bizde destek olduktan sonra yaşadığımız durumdan milyonlar haberdar olur,gazetelerde haber olur,okul yönetimi de Yeditepe Üniversitesi'nin imajı zedelenmesin diye yeni düzenleme yapar.

SESİMİZİ DUYURALIM

Mağdur olan öğrencilerin haklarını savunmak yönünde adım attıkları için ve kendisini etkilemese de empati duygusuyla destek olan herkese teşekkür ediyoruz.Üniversite yönetimi bu kararı aldığında hazırlık öğrencilerinin ve öğrencilerin sosyal çevresinin bu durumdan rahatsız olacağını ve imza kampanyaları başlatacağını zaten tahmin ediyordur. Başarılı olmak için tahmin edilemeyeni yapıp konuyu sosyal çevremizin ötesine taşımamız gerektiğini düşünüyorum.Kendisininde eğitmen olması,sözlü ve yazılı basında etki gücüne sahip olması ve amacımıza ulaşmamıza yardımcı olmaktan memnun olacağını düşünmem sebebiyle Muharrem İnce'den destek istememiz gerektiğini düşünüyorum.Muharrem İnce bize destek verirse olaydan pek çok insan haberdar olacağı için Yeditepe Üniversitesi yönetimi de üniversitenin isminin zedelenmemesi için yeni bir düzenleme yapacağını zannediyorum.Tekrardan fikrimce üniversite bu konuyu sadece Yeditepe Üniversitesi markasının itibar kaybına uğraması ihtimalinden korkarak yeni bir düzenleme yapacağını düşünüyorum.Muharrem İnce'den destek alırsak konunun bizim yapabileceğimizden daha geniş çapta yankı bulacağı,basında etki gücüne sahip olan kişilerinde mağduriyetimizi gidermek için destek olacağını düşünüyorum.Konu gündeme geldiğinde MEB ve YÖK ünde bizim normal yollarla şikayetimize göre çok daha fazla dikkatini çekeceğini,konuyla ilgili çok daha hızlı inceleme başlatacağını ve verdikleri kararında yüksek ihtimale lehimizde olacağını düşünüyorum çünkü tamamen haklıyız. Tüm destekçilerin kampanyamızın linkiyle birlikte hep bir ağızdan Muharrem İnce,öğrenci mağdur,öğrenci sorunları,zamanımız çalınmasın,paramız çalınmasın vs. şekilde Muharrem İnce'nin son 5 fotoğrafına yorum yaparak Muharrem İnce'den yardım istememizi öneriyorum.Eğer öğrenciler olmasaydı Yeditepe Üniversitesi diye bir kurumda olmazdı bu sebeple gücünüze inanın.

Sosyal Medya Hesabı Olmayanlar:http://muharremince.com.tr/istek-oneri adresinden mail atabilir

Muharrem İnce İnstagram: https://www.instagram.com/vekilince/?hl=tr

Yapılacak Yorum Örnek:Tek çare vekilince https://www.change.org/p/yeditepe-%C3%BCniversitesi-kar-marj%C4%B1n%C4%B1-artt%C4%B1rmak-i%C3%A7in-%C3%B6%C4%9Frencilerini-ma%C4%9Fdur-etmesin

Bugün Muzaffer Semih imzanı bekliyor!

Muzaffer Semih Turan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yeditepe Üniversitesi kar marjını arttırmak için öğrencilerini mağdur etmesin». Muzaffer Semih ve imza atan diğer 1.075 kişiye katıl.