Kampanyanın muhatabı: bimer ve 8 diğer muhatap daha

YAVRU KÖPEKLERİ ÇÖP POŞETİ İÇİNDE ÇÖPE ATAN AİLE YARGILANSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

KONU: Sahipsiz Köpeğe İşkence Eden Aile Hakkında Suç Duyurusu

DAĞITIM: BİMER, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Valilik, Orman Su İşleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, Basın Kuruluşları

ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIK MAKAMI’NA

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, İmrahor Mahallesi Abdullah Gül Caddesinde ikamet eden aile; görgü tanıklarının ifadesiyle yavruları olan sokak köpeğinin yuvasını yıkıp, 3 haftalık 11 tane yavruyu ağzı bağlı bir çöp poşeti içinde çöpe atmıştır. Yerinde tespit için gidildiğinde; tarafımızca yapılmış, sokak köpeğine ait olan yuvanın yıkılmış, malzemelerinin ise aile tarafından alınmış; yavrulardan birkaç tanesinin araziye gelişi güzel atılmış olduğu görülmüştür. Araştırmalarımız ile bu yavrulardan 8 tanesini bulup olay mahallinden uzaklaştırdık; geriye kalan 3 yavru ile anne köpeğin akıbetini bilmiyoruz. Aile hakkında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14. Maddesinin (a), (ı) ve (j) fıkraları uyarınca cezai işlem uygulanmasını talep ediyoruz.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

EKLER

EK 1: Yavru köpeklere ve yuvalarına ait eski ve yeni görseller

EK 2: YASA MADDELERİ

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Madde 14: Hayvanlarla ilgili yasaklar

(a) Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek.

(ı) Hayvanları yeni ana iken, uygun olmayan koşullarda barındırmak.

(j) Hayvanlara işkence yapmak.

------

www.facebook.com/dostdernegi

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • bimer
  • İstanbul Valiliği
  • Arnavutköy Kaymakamlığı
  • İSTANBUL EGM
  • ARNAVUTKOY BELEDIYESI
  • Orman ve Su İşleri Müdürlüğü
  • cimer
  • İstanbul Müftülüğü
  • MAHALLİ BİLGİ EDİNME

DOST DERNEĞİ bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 2.054 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün DOST imzanı bekliyor!

DOST DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YAVRU KÖPEKLERİ ÇÖP POŞETİ İÇİNDE ÇÖPE ATAN AİLE YARGILANSIN». DOST ve imza atan diğer 2.053 kişiye katıl.