Kampanya Kapatıldı

SEVAG İÇİN ADALET İSTİYORUZ

Bu kampanya 1.756 destekçiye ulaştı

SEVAG İÇİN ADALET...

Askerlik yaptığı birliğinde, 24 Nisan 2011'de "şüpheli" bir şekilde öldürülen Ermeni asker Sevag Balıkçı'nın ailesi, oğullarının öldürülmesini, 1915 Ermeni soykırımının devamı olarak değerlendirdi.

Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nda askerlik yaparken Paskalya Bayramı'nın kutlandığı bir dönem ile Ermeni soykırımının yıldönümü olan 24 Nisan 2011'de, Kıvanç Ağaoğlu'nun tüfeğinden çıkan kurşun ile yaşamını yitiren Ermeni er Sevag Şahin Balıkçı'nın davası da adaletsizlikle sonuçlandı. Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan ve terhisine 23 gün kala öldürülen Balıkçı'nın ölümüne ilişkin davada, sanık Kıvanç Ağaoğlu, "taksirle öldürmek suretiyle, silahında dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Balıkçı ailesinin avukatları davayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay'dan gelecek kararı bekleyen aile, Sevag'ın Ermeni soykırımının yas gününde öldürülmesinin tesadüf olmadığı görüşünde.

'Sevag'ın öldürülmesi, devletin 24 Nisan mesajı...'

Tüm duyarlı insanları SEVAG İÇİN ADALET imza kampanyamızı desteklemeye davet ediyoruz.

Bugün Nildal imzanı bekliyor!

Nildal Ozanyan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YARGITAY: SEVAG İÇİN ADALET İSTİYORUZ». Nildal ve imza atan diğer 1.755 kişiye katıl.