Ösym Tercih Sayısını Tekrardan 30'a Yükseltmeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Geçtiğimiz yıl 30 tane tercih yapma hakkımız varken 24'e düşürüldü.Nitekim bu karar o yıl için işleri hızlandırıcı ve gayet makul karşılanabilir karardı.Fakat bu yıl ise ortalık deyim yerindeyse çarşamba pazarı gibi.Yani öğrencileri şüpheye düşürebilecek çok fazla şey söyleniyor.Gerek katsayı hesaplamaları,gerek sayısal öğrencilerinin fen netlerinin düşük olması bunun beraberinde akla farklı soruları getiriyor.ÖSYM'nin tercihler konusunda çok fazla bir sorumluluk almadığını en azından şuan için söyleyebiliriz.Biz öğrenciler olarak tercih sayısının yükseltilmesinin zor olmayacağını en azından bunun gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sayısalcıların önünde ki tmcilerin sayılarını veya tam tersi durumu açıklamadıkları sürece kimse kendi sırasından itibaren önünde diğer alandan kaç kişi olabileceğini bilemeyecek.Buda 2 farklı senaryo ortaya çıkarıyor.Ya öğrenci olduğu sıralamada ki bölümlere giremeyecek.Yada daha düşük sıralamalı bölümlere yer vereceğinden açıkta kalacak.Tabi bunlar kötü senaryolar ama en azından öğrencilerin stresleri ve emeklerine saygı duyma adına tercih sayısı tekrardan 30'a yükseltilmesi gerekir diye düşünüyorum.Böylelikle öğrencilerin üzerinde ki stres bir nebze daha azalacaktır.

Kampanya Üzerinde ki Değişiklikler ve Öneriler için:

Kampanya Başlatıcısı:Şahin Emre ASLAN

İnstagram: https://www.instagram.com/sahinemreaslan/

Mail: sahinemreaslan@gmail.com

Bugün Şahin Emre imzanı bekliyor!

Şahin Emre ASLAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «yüksek öğretim kurumu: Ösym Tercih Sayısını Tekrardan 30'a Yükseltmeli». Şahin Emre ve imza atan diğer 22 kişiye katıl.