Petition Closed

Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje!

This petition had 1,314 supporters

Građanska inicijativa Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje! koju su pokrenule organizacije civilnog društva i pojedinci/ke, poziva učenike i učenice, roditelje, djedove i bake, branitelje, organizacije civilnog društva, poslovni sektor, vjerske zajednice i političke stranke da se usprotive aktiviranju obaveznog vojnog roka.

Okupljene organizacije i osobe smatraju da u Hrvatskoj ima puno važnijih gorućih problema od uvođenja vojnog roka, kao što su modernizacija obrazovanja, smanjenje nezaposlenosti i društvenih nejednakosti. Unatoč tome što dio javnosti kao dobrobit ponovnog uvođenja vojnog roka navodi njegovu odgojnu funkciju, ova Inicijativa posebno želi istaknuti kako su i odgoj i obrazovanje primarno odgovornost obitelji te javnog i dostupnog obrazovanja.

Zbog toga je pokrenuta peticija kojom su građani i građanke pozvani da svojim potpisom zahtijevaju od  Vlade Republike Hrvatske odustane od ideje aktiviranja obaveznog vojnog roka.

Today: Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje! is counting on you

Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje! needs your help with “Vlada Republike Hrvatske: Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje!”. Join Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje! and 1,313 supporters today.