Ülke ekonomisi deyince ilk akla gelen TURİZM sektörü ve ACENTALARI destek için UNUTULDU!..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Covid-19 Salgını sürecinde Seyahat Acentaları haricinde hiçbir sektörde yüzde 99 kayıp yaşanmadı. %1 ile devam etmemiz imkansız!

• Bu zorlu süreçte hayatta kalabilmek için,
  • Turizmin devam edebilmesi için,
  • Nefes Alabilmek için,
  • Türkiye’mizin ticaret hacmini arttırabilmek için,
  • Yeni ve Daha Etkin bir Turizm inşa edebilmek için,
  • Sorunlarımızın çözümü için,
  • Seyahat Acentalarımızı yeniden kalkındırmak için,
  • Güçlü Türkiye Güçlü Turizm yaratabilmek için,

SEYAHAT ACENTALARI VE TURİZMCİLER OLARAK HEP BİRLİKTE HÜKÜMETİMİZDEN TALEPLERİMİZ VAR

Bugünlerde dünyayı sarsan salgın nedeniyle turizm sektörü zemine çakılmış durumdadır. Ülkemizde Mart ayından itibaren 2020 yılına ait planları, rezervasyonları, hayalleri ve hayatları alt üst olmuş bir turizm sektörü ve yüzbinlerce çalışanı perişan haldedir.
Sokağa çıkma yasağı yani tam karantina, uzun süren seyahat yasağı, şehirlerarası seyahat kısıtlamaları; ofisleri kapatılmış seyahat acenteleri, evlerine hapsedilen rehberler, turizm taşımacıları, servisler, şoförler ve turizm sektöründe hizmet sunan daha nice emekçiler…
Sahi biz sektör olarak ülkeye yıllık kaç milyar dolar girdi sağlıyorduk?

İşsizliğe çare, huzura katkısı olan, milyonlarca insanı etkileyen bu koskoca sektörü kendi haline bırakamak yöneticilerimize yakışmaz! Bu insanlara acil maddi destek sağlanmalı, sektörde hareket başlayana dek geri ödeme talep edilmemelidir. Zira bu insanlar ayakta kalmak, ekmek teknelerini kaybetmemek ve hatta yaşamlarını sürdürebilmek için direnen bir kitledir.
Sektörde en önemli konulardan biri deneyimdir. Deneyim öyle kolay elde edilebilecek bir şey değil, zaman, bilgi, beceri ve eğitim yatırımıdır. İnsan yaşamındaki en değerli mefhum zamandır. Deneyim zaman içinde elde edildiğine göre, onu elinizdeki en kıymetli varlığınızla oluşturdunuz demektir. Bu durumda yıllardır ülkeye çok yönlü katkı sağlayan bu sektör göstermelik değil, ciddi yaklaşımlar ve tedbirlerle acilen desteklenmelidir. Yoksa yarın çok geç olabilir!

SEYAHAT ACENTANA SAHİP ÇIK TÜRKİYE!

TÜRKİYEDE DESTEK İÇİN UNUTULMUŞ SEYAHAT ACENTALARI ve TURİZMCİLER