Demand Freedom for Kremlin Political Prisoners

0 have signed. Let’s get to 1,000!
At 1,000 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Zarina Zabrisky started this petition to International community

Putin is cracking down on his own people. Thousands are arrested, with hundreds kept in police vans for days for the lack of space in detention centers. The West can help by bringing awareness to these crimes. If we get 100,000 signatures, we will deliver them to the Russian investigators and courts through Russian attorneys.

On January 23 and 31, 2021, unprecedented mass protests rolled over 120 cities. 500,000 protesters; over 10,000 arrested for protesting the corruption of the Russian government and demanding freedom for Alexey Navalny, the Russian opposition leader. The government responded with violence. The protests were brutally dispersed by the security services who used batons, electric shockers, and tear gas.

Authorities also arrested and sentenced to house arrests without access to the Internet and right to communication dozens of Navalny’s team coordinator, activists, and allies. These arrests are intended to stop the Russian citizens from expressing their outrage at the government. The criminal cases against the opposition are fabricated, such as the case of Dr. Anastasia Vasilieva, Navalny’s doctor.

In 2017, Dr. Vasilieva saved Navalny’s eyesight after the toxic liquid was splashed into his face. Last week, Dr.Vasilieva was arrested for a tweet supporting Navalny and accused of inciting people to violate COVID-19 sanitary and epidemiological rules by participating in protests. The court placed Dr.Vasilieva under house arrest, separating the single mother from her underage children with special needs. The purpose of the house arrests for Dr.Vasilieva and other Navalny’s associates is to silence them and deny them access to the Internet.

Watch a video of an interview with Dr.Vasilieva's lawyer, Dmitry July. https://twitter.com/i/status/1358100047519387650

You cannot transfer money to political prisoners in Russia because all entities funded from abroad are recognized as foreign agents and fined but the support of the international community can help change the verdicts. Russian authorities and Russian investigators must dismiss the criminal cases against Alexey Navalny's allies:

Anastasia Vasilieva

Konstantin Yankauskas

Dmitry Baranovsky

Ludmila Shtein

Maria Alekhina

Oleg Navalny

Lyubov Sobol

Kyra Yarmysh

Nikolay Lyaskin

Oleg Stepanov

Add your signature to help!

Путин творит суровую расправу над российским народом. Тысячи арестованы; сотни содержатся в полицейских фургонах в течение нескольких дней из-за нехватки места в центрах для административно-задержанных. Мировая общественность может оказать помощь пострадавшим, придавая огласку этим преступлениям. Если мы получим 100 000 подписей, мы передадим их российским следователям и судам через российских адвокатов.

23 и 31 января 2021 года беспрецедентные массовые акции протеста прокатились по 120 городам. 500,000 протестующих; более 10,000 арестованых за протесты против коррупции в российском правительстве и за требование свободы Алексею Навальному, лидеру российской оппозиции. В ответ, правительство упортребило насилие. Акции протеста были жестоко разогнаны спецслужбами с применением дубинок, электрошокеров и слезоточивого газа.

Власти также арестовали и приговорили к домашним арестам без доступа к Интернету и права на визиты десятки координаторов команды Навального, активистов и журналистов. Эти аресты призваны помешать российским гражданам выражать свое недовольство существующей властью. Уголовные дела против оппозиционеров сфабрикованы. Пример — дело доктора Анастасии Васильевой, врача Навального.

В 2017 году доктор Васильева спасла зрение Навальноаму после того, как на него было совершено нападение и в лицо плеснута зеленка. На прошлой неделе доктор Васильева была арестована за твит в поддержку Навального и обвинена в подстрекательстве людей к участию в протестах, что, якобы, привело к нарушению санитарно-эпидемиологических правил COVID-19. Суд поместил доктора Васильеву под домашний арест, не по месту проживания, а по месту прописки, разлучив мать-одиночку от несовершеннолетних детей, которые требуют особенного ухода по причине хронических заболеваний. Цель домашнего ареста доктора Васильевой и других соратников Навального — заставить их замолчать и лишить их доступа к Интернету.

Вы можете посмотреть интервью с адвокатом доктора Васильевой Дмитрием Джулаем: https://twitter.com/i/status/1358100047519387650

Перевод денег политическим заключенным в России невозможен, так как все организации, финансируемые из-за рубежа, признаются иностранными агентами и штрафуются, но поддержка международного сообщества может помочь изменить приговор. Мы требуем, чтобы российские власти и российские следователи закрыли уголовных дел должны закрыть уголовные дела против соратников Алексея Навального:

Анастасия Васильева

Константин Янкаускас

Дмитрий Барановский

Людмила Штейн

Мария Алехина

Олег Навальный

Любовь Соболь

Кира Ярмыш

Николай Ляскин

Олег Степанов

Добавьте свою подпись!

0 have signed. Let’s get to 1,000!