Başarı

#malvarlıklarıaçıklansın Temiz siyaset için mal varlıkları açıklansın

Bu kampanya 27.504 destekçi ile değişim yarattı!

SEÇİM BİTTİ, KAMPANYA DEVAM EDİYOR!

TEMİZ SİYASET İÇİN MAL VARLIKLARI AÇIKLANSIN!

30 Mart yerel seçimleri öncesi başlattığımız kampanya ile siyasilerin ve üst düzey kamu görevlilerinin mal varlıklarını açıklamaları çağrısında bulunmuştuk.

Bu çağrımızıdürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini güçlendirmek için cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi tüm Cumhurbaşkanlığı adaylarının, mal varlıklarını, seçim kampanyası bağışlarını ve harcamalarının detaylarını kamuoyuna açıklamaları adına #ŞeffafOlanKazansın sloganıyla yineledik. Çağrımız kişisel geri dönüşlerle büyük oranda yanıt buldu. Şimdi ise kampanyaya devam zamanı!

Türkiye'de 1990 yılından bu yana yolsuzlukları ve rüşveti önlemek üzere mal bildiriminde bulunulmasını düzenleyen bir kanun var: 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu.

Bu kanuna göre mal bildiriminde bulunması gereken hangi siyasetçi, üst düzey kamu görevlisinin mal varlığından haberdarız?

Mal beyanlarının kontrol edilmesi ve bildirimlerin tüm vatandaşların erişimine açık mekanizmalar aracılığı ile paylaşılması haksız zenginleşmeleri ve yolsuzlukları önlemek ve açık ve demokratik bir yönetimi gerçekleştirmek için büyük önem taşıyor.

Yolsuzlukların önlenmesi; dürüst, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını esas alan siyaset ve kamu yönetimi için;

Başta her tür seçimle iş başına gelen kamu görevlileri, bakanlar kurulu üyeleri, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, siyasi parti başkanları, gazete sahipleri olmak üzere mal beyanında bulunmakla yükümlü olan herkes mal bildirimlerini halkla paylaşmalıdır.

Bildirimlerinin derlendiği, vatandaşlarla açık ve düzenli bir şekilde paylaşıldığı bir mekanizma kurulmalıdır.

Daha etkili bir izleme ve denetleme mekanizmasının oluşturulması için mal beyanları  her yıl yenilenmeli ve bildirimlerdeki bariz değişiklikler takip edilmelidir.

NOT: Kampanyayı imzaladıktan sonra Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarından paylaşman çok önemli. Böylece çok daha fazla kişinin desteğini alarak muhataplara seslenebiliriz.

Kampanyaya hızlı ulaşım linkini de paylaşabilirsin: www.change.org/TemizSiyaset

Bugün Şeffaflık Derneği imzanı bekliyor!

Şeffaflık Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#TemizSiyaset için İlk Adım: Mal Varlıkları Açıklansın @TBMMresmi». Şeffaflık Derneği ve imza atan diğer 27.503 kişiye katıl.