Elektrikli Araçlara Vergi değil, Teşvik Sağlanmalıdır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Yeni vergi düzenlemelerini içeren torba kanun tasarısı ile Elektrikli Araçlarda yüzde sıfır olarak uygulanan MTV tarifesinin, vergilendirilmesinin sağlanacağını öğrenmiş bulunuyoruz.

2011 yılından itibaren ülkemizde 6000 adetin üzerinde Elektrikli ve Hibrid araç pazarı oluşmuştur. Bu pazarın oluşması sıfır MTV ve düşük ÖTV oranı sayesindedir. Dolayısıyla MTV oranlarında artışa giderseniz, üretimin ve satış adetlerinin artmasını nasıl bekleyebilirsiniz?

TEHAD olarak her platformda 'Elektrikli Araçlar'ın özellikle ülkemiz açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu, sadece ulaştırma alanında değil, istihdam artırıcı, iş alanı yaratıcı, ekonomik kalkınma ve artı katma değer üreten teknolojik bir altyapısının olduğunu sürekli vurgulamaya çalışıyoruz.

Dünya genelinde ve Avrupa Birliği'nde, dizel ve benzin motorlu araçlara yönelik üretim ve ulaşım kısıtlamaları uygulanmaya başlanırken, yüksek emisyon oranına sahip oldukları ve çevresel felaketlere yol açtıkları için yüksek oranda vergilendirilirken, ülkemizde tam tersi olarak elektrikli araçlar aleyhine gelişmeler yaşanması manidardır.

Dünyanın bir çok noktasında, halk sağlığı ve çevreye olan olumlu etkisi nedeniyle vergi avantajı ile desteklenen ve teşvik edilen Elektrikli Araçların, ülkemizde tam tersi bir uygulamaya tabi olması, anlaşılabilir bir durum değildir.

TEHAD olarak üzerimize düşen bir sorumluluk var ise, her konuda aydınlatıcı bilgi vermekten çekinmeyeceğimizi bildiririz.

İnsan sağlığını ve Çevreyi gözeten, Enerji tasarrufu sağlayan Şarj edilebilir araçların otoyollarda daha fazla görünür olması için, Sizleri bu kampanyamızı imzalayarak vergi artışının önüne geçmeye davet ediyoruz.

Saygılarımla,
Berkan Bayram
TEHAD - Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu

* İlgili madde:
“Elektrik motorlu araçların, diğer taşıtlar için uygulanmakta olan motorlu taşıtlar vergisi (MTV) tarifesinin yüzde 25’i oranında vergilendirilmesi sağlanmaktadır.”
#ElektrikliAraçlar #HibridAraçlar #MTV #ÖTV #Maliye #NaciAğbal

Bugün TEHAD imzanı bekliyor!

TEHAD bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TEHAD: Elektrikli Araçlara Vergi değil, Teşvik Sağlanmalıdır!». TEHAD ve imza atan diğer 1.885 kişiye katıl.