Doğrulanmış başarı

Taylan Eren Yenilmez Serbest Bırakılsın / Free Taylan Eren Yenilmez

Bu kampanya 1.509 destekçi ile değişim yarattı!

Note: Please scroll down to see the English version of the text.

FETÖ bahanesiyle, FETÖ'yle hiçbir ilgisi olmayan bir arkadaşımızın hayatıyla oynanıyor. Desteğiniz bizi sevindirecek ve çok yardımcı olacak.

İstanbul Üniversitesi'nde görevli Eğitim-Sen üyesi akademisyen arkadaşımız Taylan Eren Yenilmez, 19/08/2016'da FETÖ üyeliği suçlamasıyla göz altına alındı.

Taylan eşitliğe, özgürlüğe, gelecek güzel ve aydınlık günlere inanmış, bu karanlık günlerde etrafımızda görmeye hasret olduğumuz insanlardan. İlk gençlik yıllarından itibaren cemaatin nasıl bir yapı olduğunun farkında olan biriydi. Lise yıllarında dahi hocalar ve öğrenciler arasında hatırı sayılır bir örgütlenmeye sahip cemaat yapılanmasının her zaman karşısında durdu ve bu tavrını her daim sürdürdü.

Bizler, eşitlik ve özgürlüğe gönülden inanan Taylan gibi birinin böylesi bir cemaatin üyeliğiyle suçlanmasını hakaret kabul ediyor ve bu soruşturma sürecinin en kısa zamanda sonlandırılmasını talep ediyoruz. Söz konusu olan, Hollanda'da üstün başarıyla doktorasını tamamlayıp ülkesine dönmüş ve İstanbul Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalışmaya başlayan 33 yaşında bir gencin mesleğine ve ülkesine olan inancıdır. Artık her gün onlarcasını yaşadığımız hak ihlalleri içinde, Taylan’ın başına gelen bu haksızlığa karşı gelmenin hepimizin görevi olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle biz öğrencileri, hocaları, meslektaşları, arkadaşları ve ailesi olarak Taylan’ın hemen serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

#TaylanErenYenilmezSerbestBirakilsin

***********************

A good friend of ours has been charged with links to the notorious Islamic sect, Fethullah Gulen Terrorist Organization (FETÖ). He has never been in touch with this organization, and your support will help us resist this ungrounded accusation.

Taylan Eren Yenilmez, an academic at Istanbul University and a member of the progressive union, Egitim-Sen (Education and Science Workers’ Union) was taken into custody on August 19th, 2016 with the allegation of being a member of Fethullah Gulen Terrorist Organization.

Taylan is a kind of person that we long for in these dark days of Turkey; a person who believes in the bright days to come, who stands for equality and liberty for all. Even in his high school years he was well aware of the intentions of the Gülen Movement, who had a considerable number of disciples among students and teachers, and has stood firmly against this organization since those days. The alleged affiliation with such an organization is the utmost insult for someone like Taylan, whose world view has always been antithetical to FETÖ.

We demand the immediate release of Taylan! What is at stake here is the belief and confidence of a young, enthusiastic scholar at the age of 33, in his occupation and his country. Taylan has recently finished his PhD with a distinguished success in the Netherlands and started working at the long-established Istanbul University. It is our responsibility now to oppose against the false accusation against Taylan, which is one of many misdoings we encounter each and every day in Turkey.

For this reason, we as his students, professors, colleagues, friends and relatives, demand that Taylan Eren Yenilmez be set free as soon as possible.

#FreeTaylanErenYenilmez

Bugün Özgür Burçak imzanı bekliyor!

Özgür Burçak Gürsoy bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Taylan Eren Yenilmez Serbest Bırakılsın / Free Taylan Eren Yenilmez». Özgür Burçak ve imza atan diğer 1.508 kişiye katıl.