Dwar: Efsane Ejderhalar Mirası Telif Hakları İhlali ve Dolandırıcılık

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Dragons War: Efsane Ejderhalar Mirası Online Oyun

Oyun, Rus firması IT Territory tarafından geliştirilmiş ve ilk defa 2006 yılında Rusya'da Efsane: Ejderhalar Mirası (Легенда: Наследие Драконов) adı altında yayınlanmıştır. Oyun 2008'de Mail.ru Games GmbH (önceden Astrum Online Entertainment) tarafından Ejderhalar Savaşı adıyla Almanya pazarı için yerelleştirilip kullanıma açılmıştır. Mail.ru Games GmbH, oyunu Avrupa pazarında yedi dilde kullanıma sunulmuştur.

Türk Serverı ise Mail.ru Games GmbH tarafından 2008-2009 yıllarında kurulmuş olup; 2014 yılında birçok sebepten ötürü kapatılmıştır.

Yönetimin Mesajı

“Sevgili oyuncular, işletme içi sebeplerden ötürü oyun firmasını en kısa zamanda yeniden yapılandırmak zorunda olduğumuzu duyurmaktan üzüntü duyarız. Uçsuz bucaksız ve büyüleyici Feo dünyasını beraberce araştırdığımız, omuz omuza çarpıştığımız, unutulmaz anlar yaşadığımız bütün yıllar için hepinize teşekkür ederiz. Maalesef artık yolun sonuna geldik.

Oyun, (Mayıs ayında) sonlanacak ve 01.04.2014 tarihinden itibaren oyuna para yatırmak mümkün olmayacak. Ancak size sonsuza dek veda etmiyoruz çünkü bu, ortaya çıkardığımız ve gerçekten gurur duyduğumuz dünyalardan sadece biri. İçinde halen savaşçı ve araştırmacı ruhu koruyanları, www.warofdragons.com üzerindeki İngilizce portalımıza bekliyoruz. Orada, macera dolu hayat devam ediyor.

Taşınma konusundaki ayrıntılar, Nisan ayında sizlere duyurulacak. Bir gözünüz haberlerde olsun! Görüşmek üzere sevgili dostlar. www.warofdragons.com üzerinde buluşmak dileğiyle!

Bütün Sizin hesabınız, elde ettiğiniz eşya ve özelliğiniz mevcut kalır.”

Bu mesajdan sonra Türk Serverı tamamen kapatılmıştır. Yanı sıra Fransa, İtalya, İspanyol serverlarıda kapatılıp tek bir site altında toplanmıştır. Şu an “Wikipedia” başta olmak üzere diğer tüm serverlarda, sitelerde, sayfalarda Telif Hakları dahilinde bulunan dört server vardır.

http://warofdragons.de (Almanya)

http://warofdragons.pl/ (Polonya)

ve Telif Haklarının tamamını satın alarak diğerlerinden bağımsız bir site haline gelen Rus Serverı https://w2.dwar.ru/

2016 yılında Dwar: Efsane Ejderhalar Mirası (https://dwar.gen.tr/ adı altında piyasaya sürülen oyunun hiçbir Telif Hakkı bulunmamaktadır. En basit örnek ile; bölge isimleri, bölgelerde bulunan NPC(Non-player Character “Türkçe: Oyuncu olmayan karakter) isimleri değiştirilmiştir. Eğer Telif Hakları tamamıyla satın alınmış olsa bu tür değişikler yapılmadan olduğu gibi sunulurdu. Fakat yönetim biz oyunculara herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyleyerek üzerimizden hali hazırda para kazanmaya devam etmektedir.

Telif Haklarının yanı sıra; yönetimde bulunan kişiler oyunu Hak-Hukuk-Adalet tanımaksızın nasıl isterlerse o şekilde yönetmektedirler. Biz oyuncular üzerinden muazzam para kazanmaları yetmiyormuş gibi; harcanan paraların karşılığını vermeyip şikayetler dile getirildiğinde ya da sadece (Konuşmalarda, Dövüş Alanlarında vs.) bir oyuncuyu sevmediklerinde, oyuncunun emeklerini hiçe sayarak ceza vermektedirler. Bunun yanı sıra eş-dost-arkadaşlarını diğer oyunculardan üstün tutmakta ve işledikleri herhangi bir kabahati görmezlikten gelmektedirler. Kendilerine dahil olmayıp oyunu Hak-Hukuk çerçevesi altında yönetmeye çalışan yetkilileri de hiçbir gerekçe sunmadan görevlerinden men etmektedirler.

Özetlemek gerekirse; öncelikle paramızı ve emeğimizi verdiğimiz bu oyunun Telif Haklarının kontrol edilmesini emeğimizin ve paralarımızın güvence altında olması gerektiğini dile getirerek; verdiğimiz paraların ve emeğin karşılığını alamadığımız ve yönetimin oyunu yönetme şeklinden şikayetçi olduğumuz için “İade” talebinde bulunan oyuncuların paralarının geri iadesini; devam edecek olan oyuncu var ise oyunun Telif Haklarının garantilenmesini ve bundan sonraki yönetim şeklinin Hak-Hukuk-Adalet ile yönetilmesini talep ediyoruz.

Bugün Dwar: Efsane Ejderhalar Mirası Oyuncuları imzanı bekliyor!

Dwar: Efsane Ejderhalar Mirası Oyuncuları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tarık Karaağaç : Dwar: Efsane Ejderhalar Mirası Telif Hakları İhlali ve Dolandırıcılık». Dwar: Efsane Ejderhalar Mirası Oyuncuları ve imza atan diğer 62 kişiye katıl.