2019 - 2020 Eğitim - Öğretim Yılı İçin Yapılan %20'lik KYK Yurt Zammı Geri Alınsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Üniversite okuyup, yurtlarda kalan binlerce öğrencimiz, rahat bir eğitim-öğretim hayatı yaşayabilmek ve derslerine tam verimle odaklanabilmek için, barınma ve yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla devlet yurtlarında kalıyor. Bu yurtlar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu çatısı altında olup 2019 - 2020 eğitim - öğretim yılı için %20 oranında zam ile birlikte öğrencilere tekrardan kapılarını açmış bulunuyor. Günümüz şartlarında devlet yurtlarını tercih eden öğrencilerin birçoğu ekonomik açıdan ortalamanın aşağısında bulunan ailelerin çocuklarıdır. Yine günümüz ekonomisine ve şartlarına baktığımızda, son 2 yıl içerisinde gıdadan giyime kadar birçok alanda yapılan zamlarla birlikte yaşam koşulları oldukça zorlaşmış olup, evinden ve ailesinden binlerce kilometre ötede kariyeri için hedeflediği yaşamı inşa etmek üzere olan gençlerin cebindeki paranın, sırtını dayayıp güvendiği ve barındığı bir devlet kurumu tarafından alınması, ülkemizin saygınlığına, en önemlisi de kendi evlatlarını okuması için gönderen ailelerin gözünde ve gönlünde oldukça ters bir etki oluşturmaktadır. Bu ülkenin evlatları, gelecek kaygısı olmayan bir yaşam ölçüsü oluşturmak için öğrenmek, okumak ve kendini geliştirmek için evlerinden, ailelerinden ve memleketlerinden uzaklarda, kendi sorumluluk çatıları altında yaşamlarını sürdürürken, devletimizin ve buna bağlı kurumların desteğini görmek yerine, yapılan zamlarla bunu gündeme taşımak bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. Ailelerimiz devlete ödediği vergiler ve memur/işçi pozisyonunda çalışarak ülkemize katkıları göz önüne alınıp, yapılan zam oranının tamamen ortadan kalkması ve bu konuda farklı iyileştirme çabalarına girilmesi, öğrenci-devlet ilişkisinin yakınlaşmasını ve öğrenci veriminin artmasını sağlayacaktır. Yapılan zam, tüm sosyal medyada yankı bulmuş olup, aynı zamanda da tüm öğrencilerimiz tarafından reddedilmiş ve kabul edilmemiştir. Bir öğrencinin dahi memnun olmadığı zam oranını, bu kararı alan devlet kurumunun/çalışanlarının geri çekmesinin daha doğru olacağından hiç şüphemiz yoktur. İlerleyen eğitim - öğretim yıllarında da aynı duygu ve düşüncenin benimsenmesini ve böylesine ölçüyü aşan miktarlarda zamlar yapılmasını önlemek adına yapılan imza kampanyasının baştan sona muhatap edilen kurumlarca incelenmesini ve yetkili kişilerce tekrar gündeme gelmesini tüm öğrencilerimiz adına iletiyor, gereğinin yapılmasını arz ediyorum.