SİGORTA ACENTELERİ COVİD-19 MAĞDURİYET

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Sayın Yetkili,
Biz Sigorta Acenteleri ; Ülkemizde 11 Mart 2020 sonrasında yaşanan KORONA (COVİT-19) salgını sonrasında devletimiz ve sivil toplum kuruluşları tarafından #Evdekal tavsiyesi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan tedbirleri doğru buluyor ve destekliyoruz.
Bu şartlar altında mesleğimizin gerekliliği ve Sigortalılarımıza kesintisiz hizmet verebilmek için faaliyetlerimizi kısmen evde kısmen ofislerimizde (Teknolojik alt yapı ve destek verildiği taktirde tamamen home ofis olabiliriz) sürdürmeye çalışan bir meslek grubuyuz.
Devletimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından pek çok meslek grubu için önemli olan " SGK-VERGİ-KREDİ TAKSİT ERTELEMESİ VE BENZERİ " teşvikler sağlamış fakat nedense 60.000 civarı doğrudan 200-250.000 kişiyi dolaylı olarak ilgilendiren Sigorta Acenteleri bu ve benzer kapsamların dışında tutulmuştur.
Biz Sigorta Acenteleri unutulduğumuzu düşünmekteyiz.
Yaşanan salgınla etkilenen ekonomi tablosunda sigorta şirketleri ve bu poliçelere aracılık eden sigorta acenteleri söz konusu ekonomik krizden diğer sözü edilen şirketlerle beraber aynı oranda ve hatta " YENİ İŞ GELİŞİ TAMAMEN DURDUĞU " gibi ayrıca " MEVCUT YENİLEME İŞLERİMİZ " ise oldukça azalmıştır.
Bu nedenle açıklanan " TÜM TEŞVİK PAKETLERİNDEN " Biz SİGORTA ACENTELERİNİN DE yararlanabilmesi ve bundan böyle açıklanacak TÜM TEŞVİK KARARLARINA dahil edilmesini arz ve talep etmekteyiz.
Meslek örgütümüz olan SAİK'in ( Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ) sunmuş olduğu tüm taleplerin ivedilikle bir an önce kabulü İle "MAĞDURİYETİMİZİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ " Biz acentelerin yaşaması için hayati derecede önemlidir.